Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Απόφαση που γεννά απορίες και προβλήματα

Ξαφνικά, σήμερα το πρωί, στις 22 Αυγούστου, αναρτήθηκε στο σάιτ της ΕΣΠΕΔΑ, η Ειδική Προκήρυξη των πρωταθλημάτων που διοργανώνει, με ημερομηνία μάλιστα του σχετικού εγγράφου 18 Αυγούστου.
Δεν πιστεύαμε βέβαια σε αυτά που διαβάσαμε καθώς πράγματι αποτελούν εξελίξεις και συγκροτούν απόφαση η οποία γεννά τεράστιες απορίες και πολύ μεγάλα προβλήματα.
Ω του θαύματος, λοιπόν, έγινε η αποκάλυψη της δημιουργίας όχι ενός θαύματος γενετικής αλλά της δημιουργικής λογικής της ΕΣΠΕΔΑ που έφθασε στο σημείο να μας παρουσιάζει ένα πρωτάθλημα Α΄ΕΣΠΕΔΑ Γυναικών με ....18 ομάδες.
Μα, πέρσι έπεσαν ομάδες και με αυτές που ανέβηκαν, σύμφωνα με την  προκήρυξη της περσινής σαιζόν, το πρωτάθλημα στη σαιζόν 2011-2012 θα αποτελείτο απο 12 ομάδες.
Και όμως....Εμειναν αυτοί που έπεσαν, Δραπετσώνα, Ιριδα και Ιλιο και ανέβηκαν και εκείνοι που είχαν χάσει την άνοδο, δηλαδή, οι Μανδραικός, Ατταλος, Μίλων.
Οπότε, αντί για 12 οι ομάδες έγιναν 18....
Δηλαδή, πέρσι, οι ομάδες έπαιζαν για πλάκα. Σε ένα πρωτάθλημα που απλώς δεν είχε
νόημα και ουσία.
Τα τελευταία χρόνια έχουμε δεί στην Α΄ΕΣΠΕΔΑ όλα τα απίθανα. Αλλοτε γίνονται πλαίυ οφφ και άλλοτε όχι. Αλλοτε οι ομάδες είναι 12, άλλοτε 14, άλλοτε 18. 
Δηλαδή, καταλύονται στην ουσία, όλες οι προκηρύξεις και κάθε έννοια προγραμματισμού και αξιοκρατικής συμμετοχής σε μία διοργάνωση.
Ολα αυτά έπρεπε να είχαν συζητηθεί, κριθεί και αποφασισθεί πολύ νωρίτερα.
Τώρα, προκαλείται τεράστιο μπάχαλο.
Μαθαίνουμε, την τελευταία στιγμή, πόσες ομάδες θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα.
Αλλά, δε ξέρουμε,
ΠΟΤΕ θα αρχίσει το πρωτάθλημα ώστε να κάνουμε σωστή προετοιμασία, κυρίως για την υγεία των αθλητριών.
ΜΕ ΠΟΙΟ σύστημα θα πραγματοποιηθεί. Αν θα παίξουμε σε πρωτάθλημα 2 γύρων, με 34 αγωνιστικές δηλαδή, ή αν θα γίνει πρωτάθλημα 2 Ομίλων ή αν θα έχουμε άλλη πατέντα....
ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Ομιλοι, με ποιό σκεπτικό θα μοιρασθούν οι ομάδες ώστε να μη συμπέσουν μαζί οι πιο δυνατές και να μη μείνει στο τέλος εκτός νυμφώνος κάποια απο αυτές, με αλληλοφάγωμα, προς όφελος κάποιου αδύναμου...
ΠΟΤΕ ΘΑ τελειώσει η σαιζόν στην ΕΣΠΕΔΑ. Αν δηλαδή θα  έχουμε πλαίυ οφφ. Το πρωτάθλημα πρέπει να ολοκληρωθεί στις 22 Απριλίου. Αν έχει πλαίυ οφφ, ο δεύτερος της τελικής κατάταξης θα πάει στα μπαράζ ανόδου για την Α2, κυριολεκτικά διαλυμένος και κατάκοπος απο πρωτάθλημα μαμμούθ. Το γεγονός αυτό αποτελεί τεράστια ανισότητα για τις ομάδες με φιλοδοξίες, αλλά, έχει αποδειχθεί ότι ουδείς ενδιαφέρεται για αυτές και σκέπτεται ότι πέρα απο τον καλοδεχούμενο ερασιτεχνισμό, υπάρχουν και ομάδες οι οποίες ασχολούνται περισσότερο σε σχέση με άλλες και με διαφορετικές προοπτικές.
ΟΛΑ αυτά τα μάθαμε 4 ημέρες πριν τελειώσει η μεταγραφική περίοδος. Αλλη ομάδα φτιάχνεις για πρωτάθλημα με 34 ματς , άλλη για πρωτάθλημα με 22, άλλη για πρωτάθλημα με πλαίυ οφφ και άλλη για πρωτάθλημα δίχως πλαίυ οφφ.
Κάτω απο αυτές τις συνθήκες, η ΕΟΠΕ καλείται να εγκρίνει το σχέδιο της ΕΣΠΕΔΑ.
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τη θέση της Ομοσπονδίας.
Οπως επίσης και να πληροφορηθούμε τι λένε τα μέλη της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΣΠΕΔΑ. Αραγε, είναι ακόμα στις θέσεις τους ή όχι ;
Συμφώνησαν ή μήπως μειοψήφισαν ;
Οι 18 ομάδες της Α' ΕΣΠΕΔΑ για τη νέα σαιζόν  είναι, προς το παρόν, οι 
Αιγάλεω
Απολλώνιος
Αργυρούπολη
Αρης Αμφιάλης
Ατταλος
Δραπετσώνα
Ευρυάλη
Ηλιούπολη
Ιλιο
Ιρις
Θρίαμβος
Μανδραικός
Μίλων
Μοσχάτο
Πειραικός Σύνδεσμος
ΠΟΡΦΥΡΑΣ
Ρέντης
Φοίνικας
Και κάτι ακόμα.
Προσωπικά αλλά και ως ομάδα δεν έχουμε πρόβλημα με κανένα σωματείο.
Ωστόσο, αυτη η λογική, σύμφωνα με την οποία γίνεται πρωτάθλημα με μονά--ζυγά, δηλαδή, τη μία χρονιά να εφαρμόζεται η προκήρυξη και την άλλη όχι, τη μία  πέφτουν και να ανεβαίνουν κανονικά οι ομάδες και την άλλη όχι, δημιουργεί πρωτάθλημα για το οποίο έχω ένα χαρακτηρισμό στο μυαλό μου αλλά δεν τον αναφέρω, μόνο επειδή σέβομαι το σήμα της ομάδας μου,   τον εαυτό μου και τα παιδιά μου .... 


Ν.Δελαγραμμάτικας