Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Αυτό είναι παράδειγμα

Τίποτα απο όλα όσα έχουμε και κυρίως το αγαθό της υγείας δεν είναι ''αιώνιο δώρο'' και τίποτα δεν μπορούμε να έχουμε την βεβαιότητα ότι θα μας ανήκει και στην επόμενη στιγμή.
Ενας 27χρονος αθλητής και φοιτητής των ΤΕΦΑΑ, ο Ανδρέας Στρατικόπουλος, ο οποίος είναι παραπληγικός απο τα 22 του, έπειτα απο ατύχημα στη θάλασσα, αποφάσισε να κάνει ότι μπορούσε ώστε να δημιουργήσει μία ιστοσελίδα που θα παρέχει πληροφορίες για τους χώρους με προσβασιμότητα για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες.
Πρόκειται για την ιστοσελίδα rollout.gr την οποία εμπνεύσθηκε ο Ανδρέας.
Το 70% της ύλης, το πέρασε μόνο του αυτό το παλληκάρι.
Αυτή την εποχή ο Ανδρέας προετοιμάζεται για μία νέα, σοβαρή, επέμβαση, αλλά, παράλληλα ασχολείται με τις τελικές προετοιμασίες για την ιστοσελίδα του.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου Παραπληγικών/Τετραπληγικών, ο αριθμός τους στην Αθήνα και τον Πειραιά προσεγγίζει τις 90.000.
Χιλιάδες ακόμα έχουν προβλήματα κινητικότητας.
Μοιραία, η ζωή τους είναι δύσκολη αφού σε ελάχιστα δημόσια κτίρια υπάρχει πρόβλεψη για ράμπες και συνήθως εμείς οι ...υγιείς ( ; ) που οδηγούμε, δε σεβόμαστε τα άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς είτε παρκάρουμε και τους κλείνουμε τον δρόμο είτε τους κοιτάμε με βλέμμα οίκτου , σα να τους λέμε ότι πρέπει να μείνουν στο σπίτι επειδή ''εκεί έξω'' δεν υπάρχει χώρος για αυτούς....
Το υλικό συγκενρώθηκε απο εταιρεία  ερευνών και με την βοήθεια προσωπικών επαφών.
Αυτές είναι προσπάθειες και αυτό είναι παράδειγμα προς μίμηση.
Τέτοιες περιπτώσεις δείχνουν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν πιστεύεις, ζείς, μάχεσαι και δεν τα παρατάς....
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Αρκετές απο αυτές τις πληροφορίες τις πήρα απο ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ που είχε σήμερα η ''Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία''.
Αυτή βέβαια είναι η δύναμη της ενημέρωσης και όχι η μπουρδολαγνεία.
Αλλά, θέλει ο κόσμος να τα διαβάζει αυτά ή ασχολείται περισσότερο με τις αποδοχές που έχει η Μενεγάκη και με το αν είναι ζευγάρι ο Χατζηγιάννης και η Μακρυπούλια...

Ν.Δελ.