Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Θέλουμε πρωτάθλημα αντάξιο της ΕΣΠΕΔΑ και όχι κωμωδία....

Εκφράζω μέσα απο τις αναρτήσεις που φέρουν την υπογραφή μου, σε αυτό το μπλογκ, προσωπικές θέσεις και χαίρομαι επειδή βλέπω ότι σε πολλά θέματα παρατηρείται ότι είναι αρκετοί αυτοί που συμφωνούμε.
Ξεκαθαρίζω ότι, όπως προκύπτει απο το επίπεδο και το ύφος της γραφής και την προσοχή στη χρήση χαρακτηρισμών και φραστικών εργαλείων και μέσων, σέβομαι και τιμώ όλες τις ομάδες της ΕΣΠΕΔΑ όπως και την ίδια την Ενωση μας.
Αυτά είναι αυτονόητα.
Οπως είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι δυνατό να αποδεχθώ χωρίς αντιρρήσεις αυτό το πρωτάθλημα--εφεύρημα με τις 18 ομάδες.
Θέλω πρωτάθλημα ΑΝΤΆΞΙΟ της ΕΣΠΕΔΑ και όχι πρωτάθλημα--κωμωδία που θα μεταβληθεί σε τραγωδία με τόσα παιχνίδια για ομάδες γυναικών και μάλιστα ερασιτεχνικές.
Βάζετε να παίξουν μαθήτριες, μητέρες, εργαζόμενες, φοιτήτριες σε ένα μαραθώνιο χωρίς αρχή και τέλος. Με ποιό νόημα ;
Εχετε κάνει λάθος φίλοι της ΕΣΠΕΔΑ.
Σας το είπα και το πρωί στο τηλέφωνο καθώς κάλεσα και συνομίλησα, για αρκετή ώρα, τόσο με τον Πρόεδρο της Ενωσης κ.Κουρίδη όσο και με τον Γενικό Γραμματέα της κ.Βαζακόπουλο.
Το τι είπαμε, δεν πρόκειται να το δημοσιοποιήσω. Υπάρχει δημοσιογραφική δεοντολογία και σεβασμός στο περιεχόμενο συνομιλιών που ήταν ανοιχτές και χρησιμότατες ως προς το περιεχόμενο τους. Και σε πολύ καλό ύφος και τόνο.Ειδικά με τον Πρόεδρο της ΕΣΠΕΔΑ.
Αυτά που μαθαίνω προς το παρόν είναι τα εξής.
ΕΓΙΝΕ γραπτό  αίτημα ομάδων για να μην υποβιβασθούν απο την Α΄ΕΣΠΕΔΑ. Η Ενωση το έκανε δεκτό την περασμένη εβδομάδα και παράλληλα ανέβασε τρείς ακόμα ομάδες απο την Β΄ΕΣΠΕΔΑ.Προφανώς, για να είναι όλοι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.
ΦΘΑΣΑΜΕ   λοιπόν στις 18 ομάδες. Οι τάσεις είναι 3. Να γίνει πρωτάθλημα με 18 ομάδες σε 2 γύρους και διπλούς αγώνες σε αρκετές  εβδομάδες, να χωρισθούν οι ομάδες σε 2 Ομίλους των 9 και να ακολουθήσουν πλαίυ οφφ για τους 2 πρώτους κάθε Ομίλου και να χωρισθούν οι ομάδες σε 2 Ομίλους αλλά να  παίξουν οι 8 πρώτες ομάδες σε  ακόμα 1 ή 2 γύρους ώστε να βγεί ο πρωταθλητής και ο δεύτερος.
ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ απο όλα, πρέπει να θυμηθούν όλοι ότι το πρωτάθλημα είναι πρωτάθλημα και όχι Κύπελλο. Και ότι πρέπει να ανταμείβεται ο καλύτερος αντί να παίζουμε με την τύχη  γιατί δεν μπορώ να καταλάβω με ποιά κριτήρια θα μπούν οι ομάδες στους Ομίλους. Με βάση  την περσινή βαθμολογία, την τωρινή αξιολόγηση, την βαθμολογία της τελευταίας πενταετίας;
ΠΟΙΟΣ μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να πέσουν μαζί όλες οι ομάδες στον ίδιο Ομιλο και να πάνε μαζί όλες οι αδύναμες στον άλλο ;
Εάν πάμε στη λογική των 2 Ομίλων, ποιά βαθμολογία θα μεταφέρεται στον τρίτο γύρο ;
Με ποιό πλεονέκτημα έδρας ; Θα έχει νόημα η βαθμολογία των Ομίλων ; Και αν ναι, με ποιό κριτήριο, όταν οι ομάδες θα είναι διαφορετικές και όχι οι ίδιες για όλους ; Και αν δε μεταφέρονται τα αποτελέσματα, τότε τι νόημα θα έχουν τα ματς των Ομίλων ;
Και εφόσον ακολουθήσουν χιαστί αγώνες, τότε ποιός μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο αλληλοεξόντωσης των καλύτερων, προς όφελος τυχερών αδύναμων;   
ΠΩΣ θα φτιάξουμε ομάδες όταν πάμε σε ραντεβού στα τυφλά ;
ΓΙΑΤΙ έπρεπε να γίνει αυτό το λάθος ;
ΟΤΑΝ έχει, μάλιστα, προηγηθεί, πρόπερσι, η ίδια διαδικασία που ευτελίζει το πρωτάθλημα ....
ΜΗΠΩΣ ξεχάσατε ότι στη διαδικασία προσφυγής μας στην ΕΣΠΕΔΑ , για τον αγώνα με την Φιλία, ΟΛΟΙ οι σύμβουλοι της ΕΣΠΕΔΑ επιμείνατε ότι έπρεπε να τηρηθούν οι κανονισμοί και το γράμμα του νόμου ; Και απορρίφθηκε η προσφυγή μας  , επειδή ''έτσι όριζε ο κανονισμός'' και ας μας λέγατε ότι είχαμε δίκιο ''για τη συμμετοχή μίας αθλήτριας ( Βίλντε) σε 2 πρωταθλήματα στην ίδια σαιζόν'' προσθέτοντας ότι ''αυτό δεν αναφέρεται πουθενά''.
ΤΩΡΑ τι γίνεται ;
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΟΥΜΕ, έγκαιρα, δηλαδή,  άμεσα, με ποιό τρόπο θα διοργανωθεί, με ασφάλεια για την υγεία των αθλητριών και τη λειτουργία των ομάδων, το πρωτάθλημα της Α΄ΕΣΠΕΔΑ.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ είναι να ξεκαθαριστεί ότι πρέπει να διασφαλισθεί ότι οι καλύτερες ομάδες θα φθάσουν εκεί όπου αξίζουν να είναι.
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να μην ΑΔΙΚΗΘΟΥΝ οι ομάδες με φιλοδοξίες, επενδύσεις και στόχους.
ΠΡΕΠΕΙ να υπάρξει ξεκάθαρος τρόπος διοργάνωσης ώστε να μην πάει ο δευτεραθλητής της ΕΣΠΕΔΑ στα μπαράζ ανόδου, εξοντωμένος απο 34 παιχνίδια όταν ο δευτεραθλητής Θεσσαλονίκης, Αθήνας και Πελοποννήσου θα έχει δώσει απο 16 έως και 26, στη χειρότερη για αυτόν περίπτωση.
ΔΕΙΞΤΕ ότι πέρα απο την ευαισθησία σας για την, κατά περίπτωση, επιλεκτική υλοποίηση και εφαρμογή των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων, σέβεστε τις 2-3 ομάδες που επενδύουν και καταξοδεύονται και προσπαθούν να αναδείξουν τη δυναμική τους αλλά και την αξιοσύνη του πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΔΑ.
ΕΙΜΑΙ υπέρ ενός πρωταθλήματος με πιο πολλές απο 12 ομάδες αλλά ο αριθμός 18 είναι υπερβολικά μεγάλος και θα οδηγήσει σε αλχημείες και σε πειραματισμούς.
ΝΑΙ σε ένα πρωτάθλημα με 12 ομάδες και πλαίυ οφφ.
ΝΑΙ σε ένα πρωτάθλημα με 14 ομάδες--και αν υπάρχουν ημερομηνίες--και πλαίυ οφφ.
ΟΧΙ στην κατάφωρη αδικία σε βάρος του προγραμματισμού, της ύπαρξης και της προοπτικής ομάδων που παλεύουν για να βελτιωθούν.
ΟΧΙ στη φυσιική εξόντωση τόσο του πρωταθλητή, για τον οποίο δεν υπάρχουν αδιάφορα παιχνίδια και σε όλα πρέπει να παίζει με την καλύτερη δυνατή σύνθεση του, σε αντίθεση με τις, πάρα πολλές, αδιάφορες ομάδες οι οποίες θα έχουν την πολυτέλεια να αγωνίζονται όπως κρίνουν ανά περίσταση.
ΟΧΙ στην πλήρη αποδυνάμωση του δευτεραθλητή που θα πάει τσακισμένος και διαλυμένος στα μπαράζ ανόδου.
ΟΧΙ  σε πρακτικές που ανατρέπουν τα πάντα και σε πισωγυρίσματα.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΘΟΣ. Και τα μεγαλύτερα λάθη είναι μπροστά μας. Βρείτε λύση.


Ν.Δελαγραμμάτικας