Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Νίκη για τον Πορφύρα με 3-0 επί του Πειραικού

Επαιζε απόψε ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε μετάδοση απο την ΝΕΤ και έτσι βρέθηκαν στο ''Σαλπέας'' όχι περισσότεροι απο 70 θεατές για να δούν το παιχνίδι του Πορφύρα με τον Πειραικό για το πρωτάθλημα της Α΄ΕΣΠΕΔΑ Γυναικών.
Κρίμα γιατί ήταν λίγοι και έχασαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έναν αγώνα που παίχθηκε σε ΑΡΙΣΤΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ και με ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΥΦΟΣ.
Ο Πορφύρας νίκησε με 3-0 σετ τον Πειραικό, ωστόσο, έτσι ή αλλιώς ο Πειραικός αξίζει τον ΣΕΒΑΣΜΟ μας. Οχι μόνο για την προσπάθεια του και  την ιστορία του, αλλά, κυρίως επειδή στον πάγκο και μέσα απο τις γραμμές έχει σπουδαίες αθλητικές προσωπικότητες και εξαιρετικούς χαρακτήρες που τα δίνουν όλα για την ομάδα τους και για το βόλει.
Η απόδοση μας ήταν καλή και φθάσαμε δίκαια στη νίκη αν και η αλήθεια είναι ότι στο τρίτο σετ ο Πειραικός μας δημιούργησε προβλήματα, κάναμε αρκετά λάθη και χρειάσθηκε να δείξουμε αυξημένη προσοχή ώστε να μην έχουμε απώλεια.
Προφανώς, βεβαίως, στο βόλει παίζουν δύο και όχι ένας....Και ο Πειραικός είναι πάντα απειλητικός, όταν δεν αντιμετωπίζεται με σταθερό ρυθμό.
Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική νίκη του Πορφύρα.
Ξεχωριστή αναφορά, ασφαλώς, δε θα γίνει σε μονάδες.
Ολοι μαζί κερδίζουμε και όλοι μαζί χάνουμε.
Στο ένα ματς θα είναι καλύτερη μία αθλήτρια, στο επόμενο άλλη.
Και όλες μαζί μοχθούν για τον ίδιο στόχο.
Μόνο βέβαιο ; Αυτός ο αγώνας ''έβγαλε'' αθλητικό πολιτισμό.
Ντεμπούτο για την Πόθου του Πειραικού. Καλή συνέχεια στη νέα ομάδα της.
Πολλά λόγια δε χρειάζονται. Ο Πορφύρας προχωρά για το επόμενο παιχνίδι. Προτού άλλωστε προλάβεις να χαρείς, έρχεται η επόμενη συνάντηση. Αυτή είναι η χαρά αλλά και η μαγεία του πρωταθλήματος.
Οι μικρές στιγμές που γίνονται μεγάλες και η εκτόνωση απο την καθημερινότητα και την κακομοιριά.
Κέρδος μας ; Τα νέα πρόσωπα που ήλθαν στο γήπεδο απόψε.
Ο Πορφύρας είναι μία ανοιχτή οικογένεια, μία μεγάλη παρέα που εξασφαλίζει τη διάρκεια στη διαδρομή του επειδή δε φοβόμαστε να πιάσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την ίδια σκυτάλη και να τρέξουμε παρέα.      
Τα σετ ήταν 25-15,25-13,25-21.
Εξαιρετική και πολύ προσεκτική η διαιτησία των Δευτερίγου--Σαχινίδη. Πολύτιμη η συνεισφορά της σημειωτού Νιζάνη.
Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Γκούντας) Μανωλάκου, Καράκου, Δήμα, Μπαλλή, Γκούρα, Τσαπούρη, Θεοχάρη, Χαλβατζή, Γρηγορίου, Χατζηπέτρου, Δελαγραμμάτικα, Κουτσιβίτη.
ΠΕΙΡΑΙΚΟΣ ( Φρατζέσκος--Λιναράκη) Βρεκούση, Μαλλιαρού, Κομματά, Καββαθά, Κολοκοτρώνη,Γιανναράκη, Πόθου, Τούντα, Γκότση, Γιαννοπούλου, Γκίρτσου, Χαλατσάκου.