Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Μία απόφαση εξωστρέφειας

Για όποιον θέλει να προχωρήσει πέρα απο την πρώτη σειρά και να διαβάσει πίσω απο τις γραμμές, έχει μεγάλη σημασία και είναι πράγματι μία ΟΡΘΗ απόφαση εξωστρέφειας, αυτή που πήρε τον περασμένο Μάιο η ΕΟΠΕ, με ΟΜΟΦΩΝΗ εισήγηση της ΚΕΠ, για τη δυνατότητα να ανέβει, μετά απο μπαράζ, μία απο τις 4 δευτεραθλήτριες ομάδες ΕΣΠΕΔΑ, ΕΣΠΑΑΑ, ΕΠΕΣΘ και Πελοποννήσου, στην Α2 Εθνική.
Οι ομάδες, είτε απο περιέργεια, είτε απο ενδιαφέρον, είτε απο διάθεση να ξεφύγουν απο τα δικά τους, στενά, όρια, κοιτούν πια τι συμβαίνει και σε άλλες Ενώσεις, εκτός της δικής τους, νοιάζονται και για τις άλλες ομάδες, για τη δυναμική τους, για τις προοπτικές τους, για τις λύσεις που θέλουν να ακολουθήσουν, για τη φιλοσοφία τους.
Ετσι, το ταξίδι αποκτά περισσότερους που διαλέγουν να γίνουν  ''συγκάτοικοι στην τρέλα'' και ασφαλώς γίνεται πιο όμορφο.
Ολη αυτή η διαδικασία μόνο οφέλη φέρνει στο βόλει γυναικών και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι ήδη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη διεξάγονται πολύ όμορφα πρωταθλήματα, με εκπλήξεις και ανατροπές, όπως περιμένουμε ότι θα συμβεί και στον Πειραιά.
Ακούω βέβαια πολλούς να λένε ότι στην  ΕΣΠΕΔΑ θα διεκδικήσουν τις δύο πρώτες θέσεις Πορφύρας και Ηλιούπολη.
Θεωρητικά, έτσι είναι.
Αλλά, αν τα μπάτζετ έπαιζαν βόλει, δε θα έπρεπε να μιλάμε για αθλητισμό αλλά για τη Μονόπολι....
Δεν είναι έτσι....
Υπάρχουν άλλες 10 ομάδες που απαιτούν τον ΣΕΒΑΣΜΟ μας.Και είναι όλες ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ.
Ο Πειραικός είναι μία ΜΕΓΑΛΗ ομάδα με πλούσια ιστορία και έμπειρα κορίτσια, ο Φοίνικας ΄'κλείνει σπίτια'' σε όποιον τον υποτιμήσει, η Αργυρούπολη έχει ομοιογένεια, ο Ρέντης μαχητικότητα, ο Θρίαμβος πάθος, το Μοσχάτο είναι πολύ βελτιωμένο,ο Αρης Αμφιάλης έχει ενθουσιασμό, ο Απολλώνιος ''βαριά φανέλα'', η Ευρυάλη  θα είναι η αποκάλυψη του πρωταθλήματος ενώ το Αιγάλεω ναι μεν ανανεώθηκε, αλλά, έχει έντονη και  ισχυρή προσωπικότητα ως ομάδα και θα είναι και εφέτος ισχυρότατο.

Ν.Δελ.