Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Ο Πορφύρας ξεκίνησε με νίκη

Νίκη για το βόλει του Πορφύρα στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του σε αυτή τη σαιζόν.
Οι Κορασίδες μας κατάφεραν να επικρατήσουν του Μοσχάτου εκτός έδρας, με 3-1 σετ αν και βρέθηκαν να χάνουν με 1-0.
Το παιχνίδι ήταν αρκετά ενδιαφέρον και δεν είναι τυχαίο ότι διήρκεσε 1 ώρα και 41 λεπτά.
Πολλές απο τις φάσεις παίχθηκαν με διάρκεια καθώς ήταν χαρακτηριστική η αγωνιστική διάθεση των δύο ομάδων.
Το Μοσχάτο ήταν πιο σοβαρό και ουσιαστικό στο πρώτο σετ και οδήγησε σε μπλοκάρισμα διαρκείας τον Πορφύρα με αποτέλεσμα να πάρει το σετ με 25-20 ενώ μάλιστα είχε προηγηθεί με 23-15.
Στο δεύτερο σετ, με ατού το καλό σερβίς και τους άσους που κερδίσαμε χάρις σε αυτό προηγηθήκαμε με 11-1 αλλά στο βόλει παίζουν δύο ομάδες και το Μοσχάτο αντέδρασε σωστά και έτσι ήταν αγωνιώδης η εξέλιξη σε ένα σετ που τελείωσε εντέλει με 25-22 για τον Πορφύρα.
Η συνέχεια ήταν καλύτερη και πάνω απ' όλα διακρινόταν απο περισσότερη υπευθυνότητα απο την πλευρά της ομάδας μας που έκανε λιγότερα λάθη και πήγαινε στην μπάλλα αντί να την...καμαρώνει...
Με αυτοπεποίθηση και πρωτοβουλίες, συνεργασία και πείσμα, τα κορίτσια μας πήραν το τρίτο σετ με 25-17 και το τέταρτο με 25-11, απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα που δεν εγκαταλείπει ποτέ την προσπάθεια. Στο τρίτο και το τέταρτο σετ είδαμε αυτά που θέλαμε απο τον Πορφύρα.
Συγχαρητήρια στον Πορφύρα για τη νίκη αλλά και στο Μοσχάτο για την εμφάνιση του, καθώς, σύμφωνα με όσα συνολικά έδωσε στο παιχνίδι, πράγματι επιβεβαίωσε την άποψη ότι είναι μία πολύ καλή ομάδα, με αθλητοπρέπεια μάλιστα.
Να΄ναι καλά οι του Μοσχάτου, διοίκηση και τεχνική ηγεσία και κυρίως ο κ.Διονάτος για την άψογη φιλοξενία τους.
Να είμαστε καλά να τους την ανταποδώσουμε όταν θα έλθουν σπίτι μας.
Συμπέρασμα απο το παιχνίδι, απο το οποίο μας έλειψε η τραυματίας Κατερίνα Τσαβαρή που ωστόσο είχε έλθει στο γήπεδο ;
Εχουμε προοπτικές, ωστόσο, πρέπει να πιστέψουμε περισσότερο στις δυνάμεις και την ποιότητα μας και να βγάζουμε, διαρκώς, νοοτροπία νικήτριας, προσπαθώντας να δείχνουμε πάντα ότι ο Πορφύρας προετοιμάζει το μέλλον του φτιάχνοντας όχι μόνο καλές αθλήτριες αλλά , κυρίως, ολοκληρωμένες αθλητικές προσωπικότητες.
Οταν μία διαιτησία όπως αυτή της κας Σπανού και της κας Καμιένσκα περνά απαρατήρητη, με μόλις 3 λάθη στο παιχνίδι, τότε, αναμφίβολα είναι πετυχημένη και σχεδόν άριστη.
ΜΟΣΧΑΤΟ ( προπονήτρια Αθηνά Διονάτου ) Κυριακοπούλου, Παυλίδου, Πέππα, Σαββίδη, Παπαγεωργίου, Γκίκα, Χαμπίμπ, Μαγουλιάνου, Χατζίνα, Μπαρτζιώτη, Σουβατζηδάκη, Ραπανάκη--Μαρουβίτση.
ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( προπονητής Κωνσταντίνος Γκούντας ) Τσιραντωνάκη, Θαλασσινού, Παλημέρη, Ε.Πρίφτη, Λιάρου, Α.Πρίφτη, Δημητρίου, Παπαδήμα, Μιγκεέλεβα, Τζερεφού, Δαρδακούλη.