Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Πρέπει να υπάρχει και εγωισμός...

Η Ευρυάλη νίκησε άξια και δίκαια χθες βράδυ, στο γήπεδο της, για το πρωτάθλημα Νεανίδων, με 3-1 σετ,μία ομάδα με κόκκινα και μαύρα, που υποθέτουμε ότι ήταν ο Πορφύρας, με βάση αυτά που διαβάσαμε στο φύλλο αγώνα.
Στην πραγματικότητα, δεν πιστεύαμε στα μάτια μας με αυτά που βλέπαμε απο τη δική μας ομάδα απο την οποία παρακολουθούσαμε το ένα λάθος μετά απο το άλλο. Παιδαριώδη μάλιστα λάθη.....
Η εμφάνιση μας ήταν ΤΡΑΓΙΚΗ.Και εξαιρέσεις δεν υπάρχουν έστω και αν 1 ή 2 παιδιά απλώς ήταν λίγο καλύτερα απο τα άλλα.
Το δόγμα άλλωστε είναι σαφές. Ολοι μαζί χάνουμε και όλοι μαζί κερδίζουμε.
Απλώς, επειδή και τα ίδια τα παιδιά ταλαιπωρούνται και οι γονείς τους, καλό θα είναι να συνειδητοποιήσουν και αν δεν το ξέρουν να ανοίξουν λεξικό για να το μάθουν, τι σημαίνει η λέξη ΕΓΩΙΣΜΟΣ.
Οταν παίζεις σε μία ΜΕΓΑΛΗ και ΣΟΒΑΡΗ ομάδα,  όπως είναι ο Πορφύρας, δεν επιτρέπεται να μένεις σε τόσο χαμηλό επίπεδο όχι απόδοσης, αλλά, συγκέντρωσης, αυτοκυριαρχίας και αθλητικής νοοτροπίας.
Για το...ομαδικό μπλοκάρισμα μας, εξαίρεση υπήρχε στο δεύτερο σετ όταν νικήσαμε με 25-12. Αλλά, αυτή ήταν παρένθεση σε μία βραδυά όπου η Ευρυάλη κέρδισε και μπράβο της.
Συγχαρητήρια στην Ευρυάλη και με το καλό να έλθει την Κυριακή στο γήπεδο μας να παίξουμε με τις Κορασίδες μας.
Και επειδή εμείς σεβόμαστε ΟΛΕΣ τις ομάδες, να διευκρινίσουμε και το εξής. Ακόμα και αν παίζαμε πολύ καλά, μπορεί πάλι να χάναμε απο την Ευρυάλη που είναι μία καλή και δυαντή ομάδα.Ωστόσο, εμάς δε μας απασχολεί το αποτέλεσμα, αλλά, η απόδοση. Ας κάνουμε αυτά που πρέπει και ας χάνουμε. Οχι όμως να πάμε απο το ένα λάθος στο άλλο...
Οι φιλικοί δεσμοί μας και η εκτίμηση μας για την Ευρυάλη,  την οποία υπηρέτησε ως αθλητής μάλιστα ο προπονητής μας Κ.Γκούντας, είναι στοιχεία που είναι δεδομένα.
Για αυτό μας πείραξε--και του το είπαμε και του ίδιου---η ευκολία με την οποία, με υπερβολή και επιμονή, διαμαρτυρόταν προς τον διαιτητή ο προπονητής  της Ευρυάλης Αλέξανδρος Νικολακόπουλος, ο οποίος ακόμα και για προφανείς περιπτώσεις,.παραπονέθηκε.
Δεν υπήρχε λόγος. Απλώς, με αυτόν τον τρόπο ξεσηκώθηκαν γονείς αθλητριών της Ευρυάλης στην εξέδρα και αν κάποιος απο εμάς είχε...όρεξη ή αν η Ευρυάλη έπαιζε με άλλη ομάδα και άλλους ανθρώπους θα προκαλούντο παρεξηγήσεις χωρίς λόγο.
Αισθανόμαστε δε ότι με τέτοιες συμπεριφορές, υπάρχει προσβολή προς την ομάδα μας, η οποία δεν έχει δώσει δικαιώματα.
Δεν έχουμε αμφιβολία ότι είναι πολύ καλός στη δουλειά του  και εξαίρετος χαρακτήρας ο προπονητής της Ευρυάλης. Ισως δεν πρέπει, μάλιστα, να δίνουμε σημασία στη λεπτομέρεια.
Ωστόσο, απο τα μικρά ξεκινούν και τα μεγάλα.
Και όπως εμείς σεβόμαστε τους πάντες, έτσι  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τον σεβασμό προς τον Πορφύρα.        
Τα σετ ήταν 25-22,12-25,25-19 και 25-16.
Ευχαριστούμε τους διαιτητές Καλλιτσάρη και Διαμαντή που ήλθαν στο γήπεδο και σφύριξαν τα παιδιά μας.
Η διαιτησία τους είχε 3-4 λαθάκια, πολύ λίγα για ένα παιχνίδι, ειδικά σε γήπεδο  με μισοσκόταδο απο τον κακό φωτισμό....
ΕΥΡΥΑΛΗ ( προπονητής Νικολακόπουλος ) Γκόνου, Μαγκαφώση, Δημητριάδη, Πραντάλου, Παναγιωτοπούλου, Γκιοβάσο, Ψαρράκου, Πάντου, Ταμπάκη, Λιανού.
ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( προπονητής Γκούντας ) Α. Πρίφτη, Κουτσιβίτη, Λιάρου, Χατζηπέτρου, Χαλβατζή, Θαλασσινού, Τσιραντωνάκη, Μουρέλου, Δημητρίου, Παλημέρη, Τσαβαρή, Ε.Πρίφτη.


Ν.Δελαγραμμάτικας