Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Συνεχίζουμε.....

Πρώτα απο όλα, Καλή Χρονιά σε όλες κι όλους.
Κατά δεύτερον, επειδή, ο Πορφύρας δεν είναι ομάδα--φωτοβολίδα, όπως  αποδεικνύεται απο τους τίτλους και την σταθερή, πρωταθληματική παρουσία του στην τελευταία πενταετία, λειτουργεί με τη λογική της κάθετης δομής κι οργάνωσης.
Συνεπώς, μας ενδιαφέρει απόλυτα ότι έχει σχέση όχι μόνο με την γυναικεία ομάδα μας αλλά και με την τελευταία λεπτομέρεια που αφορά τα Προμίνι μας.
Εύλογα, μεγάλη βαρύτητα δίνουμε στην ομάδα μας των Κορασίδων, η οποία έχει ταλένατ, παίζει κανονικό βόλει και έχει ήδη στείλει αθλήτριες στην γυναικεία ομάδα μας και ετοιμάζει κι άλλες.
Οι Κορασίδες του Πορφύρα δε συνεχίζουν στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΔΑ, αν και είχαν πολύ καλή παρουσία στον Δ΄Ομιλο όπου κληρώθηκαν.
Ισοβαθμήσαμε στη  δεύτερη θέση κι αποκλεισθήκαμε απο την Δραπετσώνα στα σετ.
Είχαμε κερδίσει 3-1 σετ στο γήπεδο μας την Δραπετσώνα και χάσαμε 3-0 εκτός έδρας, οπότε μείναμε εκτός της επόμενης φάσης.
Για ένα σετ....
Απο τους άλλους Ομίλους ( πλην ενός ),  πέρασαν κι οι τρίτες ομάδες της κατάταξης κι όχι μόνο οι δύο πρώτες.
Ο δικός μας Ομιλος όχι μόνο ήταν δύσκολος, αλλά, ήταν κι Ομιλος των 5, οπότε, ο τρίτος δεν μπήκε στη διαδικασία κλήρωσης για την πρόκριση.
Ατυχία. Προφανής.
Βέβαια, στο τελευταίο ματς του Ομίλου, όπου κρίθηκε η πρόκριση, χάσαμε σε ένα ιδιότυπο ματς στην Δραπετσώνα με 3-0.
Οχι ότι δεν ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα. Ηταν.
Ομως, ο Πορφύρας αγωνίσθηκε με 3, βασικές,  αθλήτριες του να έχουν προβλήματα με τραυματισμούς ( η μία μάλιστα, αναγκαστικά, αντικαστάθηκε ενώ αντιμετώπισε άλλη ομάδα απο εκείνη του πρώτου γύρου.
Οπως είχε δικαίωμα η Δραπετσώνα, χρησιμοποίησε και τη δανεική απο τον Ολυμπιακό Κοκκινάκη, την καλύτερη --βάσει απόδοσης τουλάχιστον---αθλήτρια της γυναικείας ομάδας της και θα έβαζε στο ματς, όπως παραδέχθηκαν οι ιθύνοντες της, αν δεν έλειπε με την Εθνική Κορασίδων  και την επίσης δανεική απο τον Ολυμπιακό Γκουντιμένκο, τη δεύτερη, κατά την προσωπική άποψη μας πάντα, πολυτιμότερη αθλήτρια της γυναικείας ομάδας της Δραπετσώνας, που πρωταγωνιστεί στην Α΄ΕΣΠΕΔΑ.
Είναι πολύ ευχάριστο για τον Πορφύρα ότι αποκλείσθηκε με αυτόν τον τρόπο.
Χρειάσθηκε να καλέσει ενισχύσεις η Δραπετσώνα ώστε να αποκλείσει τον Πορφύρα, μετά απο την ήττα που γνώρισε στο '''Σαλπέας'', με άλλη σύνθεση.
Προφανώς, έτσι έπρεπε να γίνει, επειδή αλλιώς, είναι απολύτως βέβαιο ότι δε σιγουρευόταν η πρόκριση.
Αυτή ήταν η πρώτη εμφάνιση της Κοκκινάκη στον Ομιλο των Κορασίδων, στην όγδοη απο τις 8 αγωνιστικές.
Απόλυτα νόμιμα έπραξε η Δραπετσώνα και καλά έκανε, καθώς αισθάνθηκε αυτή την ανάγκη ( τα περί απουσιών είναι θεμιτά, αλλά, όταν λείπουν μία ή δύο κεντρικές, τις αναπληρώνεις με άλλες στις θέσεις τους και δε φωνάζεις την καλύτερη ακραία της γυναικείας ομάδας σου....).
Για την ιστορία, ο Πορφύρας είχε συναινέσει σε αλλαγή της ημέρας διεξαγωγής του αγώνα, ώστε να διευκολύνουμε την Δραπετσώνα για να αγωνιζόταν πλήρης. 
Εμείς δε θα επικαλεσθούμε δικαιολογίες του τύπου '' το γήπεδο ήταν μικρό  ή μεγάλο''.
Ο Πορφύρας, επίσης,  δε θα ασχοληθεί με το τυπικό μέρος των συνθηκών για το πλαίσιο της ορθής ή όχι διεξαγωγής του αγώνα. Αν και θα μπορούσε, αλλά, ας μην επεκταθούμε.
Ασφαλώς δε, δεν πρόκειται να κατηγορήσουμε κανέναν για την αλλαγή στη σύνθεση μιας ομάδας, στο όνομα της πρόκρισης.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Πορφύρας, ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ, βαδίζει σε ένα δρόμο που είναι συγκεκριμένος κι όχι μεταβλητός.
Και δεν υποτιμά ή υπερτιμά αντιπάλους του, αλλά, προοδεύει με σταθερότητα και διάρκεια.
Οπως ήταν πέρσι ιδιαίτερος ο αποκλεισμός των Νεανίδων μας απο την επόμενη φάση, έτσι κι εφέτος είχε  ιδιομορφία ο αποκλεισμός των Κορασίδων μας.
Δεν πειράζει.
Τα καλύτερα είναι μπροστά για τον Πορφύρα.
Μπράβο στον προπονητή Κ.Γκούντα και στις αθλήτριες του για την προσπάθεια τους, δεν απομειώνεται η σημασία κι η αξία της για κανένα λόγο.
Για εμάς, είναι σα να προκριθήκαμε.
Ο Πορφύρας ξέρει να χάνει, μα κυρίως, γνωρίζει να παίζει.
Δικαιολογίες δε ψάχνουμε και δε θέλουμε, αλλά, η αξιοπρέπεια κι η ανωτερότητα δεν πρέπει να εξηγούνται απο διαδικασία σίτισης με κουτόχορτο.
Δε μας αρέσει και δεν το τρώμε.
Καλή χρονιά να΄χουμε.
Κι ας σταματήσουμε εδώ, γιατί η συνέχεια, αν υπάρξει, δε θα είναι ευχάριστη.
 

Ν.Δελαγραμμάτικας