Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, αλλά, τουλάχιστον ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τον σεβασμό...


Ο Πορφύρας ηττήθηκε με 3-0 σετ στη Λάρισα απο τον Φιλαθλητικό Λαρισαικό σε αγώνα για το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας στο βόλει Γυναικών, αλλά, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει την προσέγγιση μας στη φετινή σεζόν.
Γνωρίζουμε τις δυσκολίες της προσπάθειας μας, καταλαβαίνουμε ( καλύτερα απο τον καθένα..) ότι χρειάζεται ( ειδικά ) τώρα, ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ και ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στην ομάδα μας. 
Αναμφίβολα, η εμφάνιση του Πορφύρα στο τελευταίο παιχνίδι, δεν ήταν αυτή που θα μπορούσε. Ωστόσο, η νίκη του Φιλαθλητικού Λαρισαικού κρίνεται δίκαιη, έκανε λιγότερα λάθη και πήρε ότι άξιζε.
Αριστη η φιλοξενία του Φιλαθλητικού Λαρισαικού. Τέλειοι σε όλα οι διοικούντες τον σύλλογο.
Μόνο παράπονο μας ;
Η διαπίστωση ότι δεν αντιμετωπιζόμαστε με τον σεβασμό που αποδίδουμε προς όλους.
Καλό θα είναι να γίνει ΣΑΦΕΣ ότι ο Πορφύρας δεν ήλθε στην Α1 ως φτωχός συγγενής, ουρανοκατέβατος ή ότι άλλο.
Ο Πορφύρας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Ομοσπονδίας, όχι για να πάει στην Α1 για φωτογραφίες, αλλά, για να αρπάξει την ευκαιρία που ΑΞΙΖΕ με βάση τη σταθερή παρουσία του, όπως επίσης και για να τιμήσει το παιχνίδι, καθώς, πλέον έχουμε πρωτάθλημα με 12 ομάδες, αντί για μία ( για δεύτερη στη σειρά χρονιά...) κολοβή διοργάνωση.
Δικαιολογίες δε ψάχνουμε.
Πρώτοι, με σθένος, αναγνωρίσαμε ότι ΔΙΚΑΙΑ χάσαμε και απο Αρη και απο Φιλαθλητικό Λαρισαικό.
Αποφύγαμε να σταθούμε σε λεπτομέρειες, κοιτάξαμε τη συνολική εικόνα, όχι τα επιμέρους.
Οι ομάδες ( οι κανονικές ομάδες, όπως είναι ο Πορφύρας....) γίνονται καλύτερες όταν αντέχουν στα δύσκολα, όχι όταν αναζητούν δικαιολογίες, ότι και αν έχει συμβεί.
Ωστόσο, αποτελεί ( απο ένα σημείο και έπειτα ) προσβολή και έλλειψη σεβασμού για την ομάδα μας ο τρόπος που βλέπουμε ότι αντιμετωπιζόμαστε απο μεμονωμένους συντελεστές του παιχνιδιού.
Ο πρώτος διαιτητής στον αγώνα με τον Αρη σφύριξε στις πάσες μας ...10 πιαστές.
Υπάρχει, άραγε, ευθυγράμμιση των διαιτητών για κοινή ερμηνεία και εφαρμογή του κανονισμού  ;
Οχι, απο όσο βλέπουμε...
Στη Λάρισα, βεβαίως, ο δεύτερος διαιτητής μας προβλημάτισε πολύ περισσότερο. Με το κεφάλι συνεχώς στραμμένο στα αριστερά, στο τεραίν του Πορφύρα και με τη σφυρίχτρα στο στόμα,  ανακάλυψε στο πρώτο σετ 5 παραβάσεις ( 5 πόντους δηλαδή...) που μόνο εκείνος είδε. Σε φιλέ και θέσεις. Και σε καίρια σημεία.
Στεναχώρησε με τα καμώματα του, ακόμα και τους φίλους Λαρισινούς, γιατί οι άνθρωποι έβλεπαν...
Να καταλογίζει ο διαιτητής ότι βλέπει, αλλά και απο τις δύο πλευρές, όχι μόνο απο τη μία, επειδή τρέμει σαν το ψάρι και φοβάται μην ακούσει παράπονα....Να τα βλέπει όλα όσα θεωρεί λάθη.
Η ουσία δεν αλλάζει.
Ο Πορφύρας είναι εδώ γιατί σέβεται το παιχνίδι μας.
Το μόνο που θέλουμε, το μόνο που ζητάμε, είναι ΣΕΒΑΣΜΟ.
Για την ακρίβεια, μάλιστα, τον απαιτούμε.
Και ένα τελευταίο.
Ο διαιτητής δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι πρωταγωνιστής του αγώνα. Αυτό τον ρόλο τον έχουν οι αθλήτριες και οι αθλητές.
Το καλύτερο για τον διαιτητή είναι να περνά απαρατήρητος.
Οταν δεν τα καταφέρνει, στηρίζεται στην ηπιότητα και τη σοβαρότητα εκείνων που αδικεί, ώστε να μη χαλάσει ένα παιχνίδι.
Δε θέλουμε τίποτα άλλο, πέρα απο το να μας αφήσετε να παίξουμε.
Απλό είναι.
Καλή συνέχεια στον Φιλαθλητικό. Συγχαρητήρια για την νίκη του. Με το καλό να έλθει στον Πειραιά να τον φιλοξενήσουμε με την ίδια αγάπη.
Ειδικά στους κ.κ. Μπαλδώκα-Νίκου, πολλά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Για την ομάδα μας, η συνέχεια θα είναι καλύτερη.
Κάθε αρχή και δύσκολη.
Τα σετ: 25-21, 25-18, 25-20
Φιλαθλητικός (Πράππας) Τσοπούλου 9 (8/21 επ., 1 άσο, 29% υπ. - 00% άριστες), Τοσιούδη 9 (5/6 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Γεροβασιλείου 13 (10/28 επ., 3 μπλοκ), Ντόνα 5 (1/3 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ), Δίρβα 3 (2/4 επ., 1 μπλοκ), Τζούριτς 10 (8/24 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 35% υπ. - 13% άριστες), Αναγνωστοπούλου -λ (52% υπ. - 29% άριστες) / Υφαντή
Πορφύρας (Πανδής) Χαλβατζή 3 (3/6 επ.), Ράπτη 5 (5/15 επ., 56% υπ. – 22% άριστες), Χρήστου 12 (10/39 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 69% υπ. – 62% άριστες), Καράκου 11 (11/28 επ.), Θεοχάρη 7 (4/13 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Γκολφινοπούλου, Σκυθιώτη -λ (62% υπ. – 41% άριστες) / Λιάρου -λ, Γκούρα, Θαλασσινού, Μπούρμπη, Σιδεράτου 2 (1/3 επ., 1 άσο).