Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Ψυχραιμία !


Καλύτερη και κυρίως πιο ψύχραιμη η Αργυρούπολη νίκησε δίκαια με 3-0 σετ τον Πορφύρα στο Σαλπέας, στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσεως του πρωταθλήματος των Παγκορασίδων Β.
Στα δύο πρώτα σετ, ο Πορφύρας έκανε αρκετά, αβίαστα, λάθη, στο τρίτο σετ πλησίασε, έστω μερικώς, το επίπεδο στο οποίο μπορεί να αποδίδει.
Με τα παιδιά θα μιλήσουμε σήμερα, πριν από τον κυριακάτικο αγώνα τους, γιατί, πριν από οτιδήποτε άλλο, ΟΛΟΙ, πρέπει να καταλάβουμε ότι στο παιχνίδι η νίκη δεν είναι αυτοσκοπός. Προέχει να το διασκεδάζουμε και να είμαστε σε θέση να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα μας. Και οι ομάδες φαίνονται στον τρόπο που αντιδρούν και στην επιτυχία, μα κυρίως στην πίκρα, που δεν σημαίνει απαραίτητα, αποτυχία.
ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ! Μέσα στο πρόγραμμα είναι και οι ήττες. Και με διαδοχικούς αγώνες, οφείλουμε πριν από ότι άλλο, να έχουμε στο μυαλό μας ότι με τα νεύρα, δεν διορθώνεται τίποτα. Χαμηλά το κεφάλι, το μυαλό να ορίζει τις αντιδράσεις μας και να ρυθμίζει την αδρεναλίνη μας και αλλοίμονο αν πρόκειται να βάζουμε τα κλάμματα επειδή χάσαμε.
Τα αρνητικά αποτελέσματα, για μία ομάδα με τόσο μικρά παιδιά, είναι το πέρασμα προς την νίκη. Και η νίκη δεν είναι εκείνη που αναφέρεται σε ένα φύλλο αγώνα, αλλά, αυτή που νιώθουμε στη ψυχή μας, όταν ξέρουμε ότι κάναμε ότι μπορούσαμε.
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ ΤΟ ! Με λίγα λόγια και ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ! Ο κόσμος των αποδυτηρίων, δείχνει την προοπτική σας και από εκεί, πρέπει ΠΑΝΤΑ να βγαίνετε ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ, ώστε να είστε ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ μία ΓΡΟΘΙΑ,  για να στηρίζετε η μία την άλλη. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ! ΑΥΤΟ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΟ ΒΟΛΕΙ ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΡΦΥΡΑΣ ! ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ !
Στον Αλιμο σήμερα, θα είστε όλες αγκαλιασμένες, όλες αγαπημένες και όλες ταπεινές και ήρεμες. Και θα δείτε ότι θα το ευχαριστηθείτε.
Στην αθλήτρια μας Εβελίνα Σπαθούλα ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ για την επιστροφή της στους αγώνες.
Συγχαρητήρια στην Αργυρούπολη για την επικράτηση της. Από δικό μας λάθος, δεν έχουμε το φύλλο αγώνα με την σύνθεση της νικήτριας και ζητούμε συγγνώμη για το γεγονός ότι δεν παραθέτουμε τα ονόματα των αθλητριών της.
Τα σετ : 12-25, 14-25, 16-25.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Δώρα Γκολφινοπούλου ) :  Ε.Ζήκου, Καλυβάκη, Σιγάλα, Ανδρακάκου, Μ.Πρίφτη, Μ.Κοκκόνη, Αφεντάκη, Αλαφούζου, Δαμίγου, Ε.Σπαθούλα, Γρηγοριάδη.