Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Πορφύρας βόλει : The next generation

Πήγαμε το πρωί στην Γλυφάδα για τον αγώνα του Διεθνούς Τουρνουά της Ευρυάλης, με το Αιγάλεω, με τον συνειδητό σχεδιασμό να έχουμε στην αποστολή τις νεαρότερες αθλήτριες της γυναικείας ομάδας, όπως επίσης και 3 Κορασίδες γεννημένες το 2000.
Ο Πορφύρας έπαιξε με το Αιγάλεω με 9 αθλήτριες, από τις οποίες οι 7 έκαναν πρώτο δελτίο στην ομάδα μας, όπου είναι από τα...Προμίνι....Και τα 9 παιδιά είναι γεννημένα μετά το 1995....
Απέναντι μας, το Αιγάλεω αγωνίσθηκε πλήρες στα δύο πρώτα σετ, με την ομάδα που διακρίθηκε φέτος στην Α2 Εθνική.
Το τελικό αποτέλεσμα, νικηφόρο για τον Πορφύρα με 2-1 σετ ( 25-20, 27-25, 15-25 ), φανερώνει χαρακτήρα, βάθος για την ομάδα μας σε επιλογές, συνδυασμό της βιτρίνας με το περιεχόμενο και τις υποδομές, πείσμα, διάθεση, προοπτική.
Μάλιστα, μας άρεσε ιδιαίτερα το γεγονός ότι πήραμε το δεύτερο σετ αν και χάναμε με 9-0...
Ούτε στιγμή, έστω και αν παίξαμε στην Α1, έστω και αν κάνουμε πρωταθλητισμό αδιάκοπα τα τελευταία 10 χρόνια, δεν πάψαμε να δουλεύουμε στο φυτώριο μας.
Κάναμε όχι απλώς λάθη, αλλά, εγκλήματα. Από άγνοια και βιασύνη.
Μάθαμε από τα σφάλματα μας, τα οποία τα λούσθηκαν κυρίως τα παιδιά μας και εδώ και 5 χρόνια, για τα παιδιά που άλλοι μας κάνουν την τιμή να μας εμπιστευθούν, δουλεύουμε σωστά, παραγωγικά, με απόλυτη συναίσθηση της πραγματικότητας αλλά και της ψυχολογίας παιδιών και γονιών, με καλές και στοχευμένες επιλογές και κυρίως διαθέτοντας στην Ακαδημία κάθε πόρο που της ανήκει.
Συνεχίζουμε. Με δουλειά, δουλειά, δουλειά. Με ταπεινότητα αλλά και υπερηφάνεια.
Γιατί, πραγματικά, δεν υπάρχει, διαχρονικά, άλλη ομάδα που έπεσε από την Α1 Εθνική Κατηγορία Βόλει Γυναικών και ( επειδή έχει δομές και βάσεις), είναι τόσο ακμαία και ανθηρή, όπως ο Πορφύρας. Και τα καλύτερα έρχονται.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Βασίλης Πανδής ) : Μ.Ράπτη, Σιδεράτου, Λιάρου, Παλημέρη, Θαλασσινού, Βαλσάμη, Μπουτσελάκου, Κονταράκη.