Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Η λογική της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας

Το Σάββατο, απο τις 9 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, στην Παιανία, θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας.
Οποιοι πάμε εκεί, θα αφήσουμε τις δουλειές μας, τα σπίτια μας, τα χόμπυ που μας προκαλούν ευχαρίστηση και όχι εκνευρισμό.
Ελπίζω και εύχομαι, σε αυτή την Γενική Συνέλευση, να πρυτανεύσει η λογική του αλληλοσεβασμού μεταξύ ανθρώπων που υπηρετούν ένα μη εμπορικό άθλημα και εντέλει προσπαθούν να προσφέρουν είτε στην κοινωνία είτε στους εαυτούς τους.
Η δράση πάντα είναι προτιμότερη απο την ακινησία, όποια και αν είναι τα κίνητρα και τα κριτήρια εκείνου που επιλέγει να συμμετάσχει στα κοινά.
Οι υπόλοιποι, η κοινή γνώμη και η ίδια η ζωή, θα τον απορρίψουν ή θα τον εντάξουν. Οπως διαμορφώνεται η πλειοψηφία σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα μας έτσι ακριβώς είναι και το βόλει.
Δε διαφέρει γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα εντέλει....
Θα χάσουμε τόσες ώρες απο τη ζωή μας στην Παιανία. Τουλάχιστον, ας ακουσθούν αθλητικές προσεγγίσεις. Και ας γίνει προσπάθεια να αντιμετωπισθούν τα πραγματικά ζητήματα του βόλει.
Ειλικρινά, δε με ενδιαφέρει ποιός είναι διοίκηση και ποιός αντιπολίτευση.
Θήτευσα με τους μεν, θητεύω και με τους δε.
Το βόλει δεν έχει την πολυτέλεια των αντιπαραθέσεων και της στείρας κριτικής ή του...αιφνιδιασμού του...αντιπάλου.
Μία φούχτα άνθρωποι είναι αυτοί που αξίζουν να το διοικούν και όλοι μαζί δύσκολα συγκροτούν Διοικητικό Συμβούλιο με 21 άτομα αξιώσεων, προδιαγραφών, κύρους, συνέπειας και συνειδητής παρουσίας στα κοινά.
Τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα ώστε απο αυτή την Γενική Συνέλευση περιμένουμε αποφάσεις, απαντήσεις και λύσεις. Οχι πατέντες και όχι μεσοβέζικες καταστάσεις που θα εξυπηρετήσουν πρόσωπα, θεσμούς  και ομάδες και μετά θα φανεί ότι απλώς μας έσπρωξαν όλους μαζί στον γκρεμό.
Το βασικότερο απο όλα ;
Εσείς που κατέχετε το βόλει, εσείς που πράγματι γνωρίζετε τα δεδομένα του, εσείς που είστε χρόνια σε αυτό τον χώρο, δείξτε διορατικότητα και εντέλει συνεργασθείτε χωρίς αντιπαλότητες, προηγούμενα, μικρότητες και κυρίως δίχως την αίσθηση ότι τα ξέρετε όλα καλύτερα απο τον καθένα.
Σε ένα σπορ με ανθρώπους που είναι άλλοτε επαγγελματίες και άλλοτε ερασιτέχνες, άλλοτε υπαρκτοί και άλλοτε περαστικοί, άλλοτε αφεντικά και άλλοτε εργάτες, ας μιλήσουμε επιτέλους με ειλικρίνεια και με συναίσθηση των υποχρεώσεων και των ευθυνών μας.
Και μη ξεχνάμε ότι είναι κακό χωριό αυτό που έχει λίγα σπίτια.
Και ήδη το βόλει , σύμφωνα με έρευνα του τμήματος στατιστικής της ΑΣΟΕΕ, είναι πέμπτο σπορ σε δημοτικότητα στην Ελλάδα, μετά απο ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μηχανοκίνητα σπορ και στίβο και το πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς το πόλο ενώ έρχονται και οι πολεμικές τέχνες.....Λέει κάτι αυτό;
Καλημέρα σας. Με ευχές σε όλες και όλους για υγεία και να είναι πάντα καλά ώστε να ασχολούνται με ότι αγαπούν, αλλά, πάντα με σεβασμό και  με ανοικτά χαρτιά.


Ν.Δελαγραμμάτικας