Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Πάσχει το πλάνο για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα

Επειδή δεν έχουμε όλα τα δεδομένα στη διάθεση μας, δεν πρόκειται, επί του παρόντος, να τοποθετηθούμε μα πλήρη κατηγορηματικότητα  αναφορικά με το πλάνο για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΔΑ, για τα κορίτσια.
Μάθαμε ωστόσο ότι η ΕΣΠΕΔΑ έχει αποφασίσει--και η ΕΟΠΕ έχει εγκρίνει--να χωρισθούν οι 14 ομάδες των Νεανίδων σε 2 Ομίλους των 7 ομάδων και απο εκεί θα περάσει στον τελικό η πρώτη κάθε Ομίλου ώστε να βγεί η πρωταθλήτρια της ΕΣΠΕΔΑ.
Το σχέδιο αυτό εγγυάται 12 αγώνες για όλες τις Νεάνιδες.
Στις Κορασίδες η κατάσταση είναι διαφορετική
Το κυριότερο απο όλα.είναι ότι χωρίζονται οι ομάδες σε 8 Ομίλους των 5. Αρα, τα εγγυημένα παιχνίδια είναι μόλις 8 για τα παιδιά. Ο πρώτος κάθε Ομίλου προκρίνεται σε έναν Ομιλο 6 ομάδων ( δε στέλνουν τους πρώτους τους οι Ομιλοι με τις Κορασίδες Β) όπου γίνεται ένα πρωτάθλημα 2 γύρων.
Δηλαδή, δεν υπάρχει δεύτερη φάση στην ουσία ούτε για Νεάνιδες, ούτε για Κορασίδες και ειδικά στις Κορασίδες, ο δεύτερος  πάει σπίτι νωρίς--νωρίς αν και θα μπορούσε να είχε μία δεύτερη ευκαιρία.
Αν αυτό το σύστημα διεξαγωγής οφείλεται στις περικοπές διαιτησιών, τότε τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια και πάλι είχαμε λιγότερα παιχνίδια απο την ΕΣΠΑΑΑ και την ΕΠΕΣΘ για τα αναπτυξιακά μας ;
Τα παιδιά ζητούν απαντήσεις και εμείς διευκρινίσεις.
Καλό και χρήσιμο είναι να μάθουμε και μετά εδώ είμαστε, εφόσον έχουμε όλα τα δεδομένα και δε σχολιάζουμε με λόγια του αέρα, τα ξαναλέμε.
Υπάρχει ωστόσο και κάτι που είναι βέβαιο. 
Εκεί όπου εμείς πληρώνουμε θα αρχίσουν τα πρωταθλήματα.
Εκεί όπου πληρώνει η Ομοσπονδία, στα αναπτυξιακά, πότε θα γίνει η κλήρωση για να παίξουν τα παιδιά ;
Οταν βαρεθούν και τα χάσουμε ;

Ν.Δελαγραμμάτικας