Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Μία ακόμα ομάδα απο την ΕΣΠΕΔΑ στην Α1 Γυναικών

Την ισχύ του πρωταθλήματος της Α΄ΕΣΠΕΔΑ Γυναικών αλλά και το υψηλότατο επίπεδο ανταγωνισμού που αντιμετωπίζει την τελευταία πενταετία ο Πορφύρας στην πρωταγωνιστική παρουσία του, απέδειξε η ομάδα των Τραχώνων με την άνοδο της στην Α1 Εθνική κατηγορία, μετά την εκτός έδρας νίκη της επί της δεύτερης Φιλίας με 3-2 σετ. Θυμίζουμε ότι κι η Φιλία προέρχεται απο την ΕΣΠΕΔΑ και είχαμε διεκδικήσει μαζί της την άνοδο στον τελικό των πλαίι οφφ.
Στην Α1 Εθνική ανέβηκαν επίσης το Ρέθυμνο και ο ΔΑΣ Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.
Ετσι, στη νέα σαιζόν, στην Α1 θα αγωνίζονται οι ομάδες.

ΑΕΚ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ
ΒΡΙΛΗΣΙΑ
ΤΡΑΧΩΝΕΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΑ
ΔΑΣΩ
ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επτά ομάδες απο το κέντρο, τέσσερις απο τη Θεσσαλονίκη και μόλις μία απο την περιφέρεια.
Εφέτος, ωστόσο, δεν υπήρχε ομάδα στην Α1 εκτός κέντρου και Θεσσαλονίκης.
Στην Α1 ήταν εφέτος κι η Αρτεμις Κορυδαλλού, επίσης, ομάδα της ΕΣΠΕΔΑ με την οποία είχαμε κοντραρισθεί για την άνοδο. Η Αρτεμις, δυστυχώς, υποβιβάσθηκε στην Α2, παρά τη σθεναρή προσπάθεια της.
Συγχαρητήρια στον προπονητή των Τραχώνων και φίλο Βαγγέλη Περόπουλο για την άνοδο της ομάδας του.
Χιλια μπράβο και στην Εβίτα Αθανασοπούλου, αθλήτρια των Τραχώνων που τίμησε για 1 χρόνο τη φανέλλα του Πορφύρα και είναι απο τα καλύτερα παιδιά που πέρασαν απο την ομάδα μας, πραγματική ΚΥΡΙΑ.
Σε σχέση με την περσινή σαιζόν, στην οποία είχαμε διεκδικήσει την άνοδο, με Τράχωνες, Ηλιούπολη κι Αιγάλεω, μάλιστα είχαμε κερδίσει εκτός έδρας τους Τράχωνες αλλά και την Ηλιούπολη, η ομάδα που ανέβηκε πλέον στην Α1, κράτησε στο ρόστερ της μόλις 4 αθλήτριες.
Τις Σαραντοπούλου, Αθανασοπούλου, Ζώτο, Κουτροπούλου.
Πήρε τις Νικολαίδου, Μουζάκη, Τέζα, με πλούσια εμπειρία στην Α1 αλλά και τις ταλαντούχες αδελφές Βογιατζή όπως και την λίμπερο Μεθενίτη, επέστρεψε η δική της λίμπερο Χασιώτη, που είχε δοθεί δανεική στην Αργυρούπολη και τέθηκε ξανά σε ενεργό δράση η παλιά κεντρική των Τραχώνων Ρούβαλη, όταν αποφάσισε να σταματήσει η Λυγουδιστιανού.