Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Πρώτος ο Πορφύρας στον Ομιλο κατάταξης

Η ομάδα Νεανίδων του Πορφύρα νίκησε με 3-0 σετ τον Πειραικό, συμπλήρωσε 6 νίκες στον Ομιλο κατάταξης της ΕΣΠΕΔΑ και πήρε την πρώτη θέση, συνολικά δε, την πέμπτη στην Ενωση μας, την καλύτερη στην παρουσία της, στην τελευταία δεκαετία.
Το γεγονός προφανώς δεν είναι τυχαίο κι αν οι Νεάνιδες μας είχαν δείξει σοβαρότητα και προσοχή κι απέφευγαν την ήττα στην Γλυφάδα απο την Ευρυάλη, θα είχαμε προκριθεί στο φάιναλ φορ όπου δεν πήγαμε ωστόσο όχι μόνο επειδή χάσαμε σε αυτό το κομβικό ματς στον Αγιο Τρύφωνα αλλά και γιατί πληρώσαμε το κόστος της αλλοίωσης του πρωταθλήματος με τη μη έγκαιρη διεξαγωγή του αναβληθέντος αγώνα Αργυρούπολης--Ολυμπιακού όπως επίσης και τη δική μας ανοησία, καθώς προτιμήσαμε να παίξουμε την πρόκριση στα ίσια.
Παίζεις στα ίσια όταν όλοι ακολουθούν τους κανόνες.
Το μάθημα το πήραμε , αλλά, έτσι κι αλλιώς ο Πορφύρας δεν πρόκειται να καταφύγει σε μικρότητες ή τεχνάσματα, ή να επωφεληθεί απο την αδράνεια άλλων.
Ολοι πλέον παραδέχονται ότι έγινε λάθος, αλλά, τη νύφη μόνο ο Πορφύρας την πλήρωσε.
Για αυτό, πάντα, καθορίζεις εσύ την τύχη σου και δεν επιτρέπεις να την καθορίσουν άλλοι.
Τώρα, πονάει πολύ η ήττα απο την Ευρυάλη, αλλά, περαστικά μας.
Ας προσέχαμε.
Τα σετ με τον Πειραικό ήταν 25-10, 25-14 και 25-9.
Η εμφάνιση του Πορφύρα ήταν καλή κι υπεύθυνη.
Απο αυτή την ομάδα μας περιμένουμε ότι αρκετά παιδιά θα παίξουν στην πρώτη ομάδα και όλα θα μείνουν στο βόλει.
Απο αυτά εξαρτάται.
Αρκεί πάντα να έχουμε μία βασική αρχή.
ΣΕΒΑΣΜΟ στους εαυτούς μας και στην ομάδα που είναι απέναντι μας.
ΣΕΒΑΣΜΟ....
Και μία ιδιαίτερη αναφορά.
Μακάρι, όλα τα παιδιά της ομάδας μας να έχουν την ίδια παρότρυνση που έχει απο τους γονείς της η Κατερίνα Τσαβαρή, η αθλήτρια μας που  γεννήθηκε το 1995, αλλά, απο το 1980 υπάρχουν  συγγενείς της οι οποίοι έχουν φορέσει τη φανέλα του Πορφύρα στο ποδόσφαιρο.
Η οικογένεια της μετακόμισε απο το Χατζηκυριάκειο στη Νίκαια και η Κατερίνα έρχεται , όπως και οι γονείς της, πιο συχνά στο γήπεδο απο ότι άλλα παιδιά που μένουν δίπλα στο γήπεδο μας και προτιμούν να διαθέτουν με άλλον τρόπο τον χρόνο τους.
Τα ιδιαίτερα καλαίσθητα βραχιολάκια--μάτια που έκανε δώρο η Πόπη Τσαβαρή , η μητέρα της Κατερίνας, στα 11 κορίτσια της ομάδας Νεανίδων, για ''καλή τύχη'', εκφράζουν μία χειρονομία που σε συγκινεί και δείχνει ότι το συναίσθημα κρατά ζωντανές τις ομάδες.
Εκεί που απογοητεύεσαι, βλέπεις τέτοιες ενέργειες, ανατριχιάζεις απο υπερηφάνεια και προχωράς.
Τα μικρά έχουν σημασία. Τα μεγάλα, αφήστε τα , τα είδαμε έτσι κι αλλιώς....
Τώρα, φυσικά, μένει να δουλέψουμε σκληρά και να μην αφεθούμε σε χαλαρότητα με κοπάνες απο τις προπονήσεις. Πάνω απο όλα προσπάθεια για βελτίωση.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Γκούντας ) Χατζηπέτρου, Χαλβατζή, Κουτσιβίτη, Μουρέλου, Α.Πρίφτη, Λιάρου, Ε. Πρίφτη, Παλημέρη, Θαλασσινού, Τσιραντωνάκη, Τσαβαρή.