Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Οι υποδομές του Πορφύρα ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ, το πλάνο προχωρά

Πριν απο 5 χρόνια, μία παρέα ανθρώπων που πήγαν τα παιδιά τους στον Πορφύρα, χωρίς...δικαίωμα επιλογής για αυτά, επειδή αυτή την ομάδα αγαπάμε απο μικροί και δεν υπήρχε περίπτωση να πάμε αλλού τις κόρες μας για να αθληθούν στο βόλει, έβαλε ένα πλάνο για τη διοικητική ενασχόληση με το τμήμα βόλει και την πρόοδο που θα θέλαμε να παρουσιάσει.
Μέσα στην άγνοια και την ασχετοσύνη μας σε σχέση με το βόλει, κάναμε πολλά λάθη και αδικήσαμε ανθρώπους αλλά και τους εαυτούς μας.
Δε σταματήσαμε ποτέ, ωστόσο,να δουλεύουμε και να στηρίζουμε την ομάδα που αγαπάμε.
Είχαμε βάλει ως στόχο, σε 5 χρόνια, να είναι έτοιμη να ανέβει κατηγορία η γυναικεία ομάδα βόλει του Πορφύρα και ταυτόχρονα να έχουμε δημιουργήσει υποδομές με δυνατό φυτώριο . ώστε να αναδεικνύονται αθλήτριες απο τα σπλάχνα του Πορφύρα, έτοιμες για την πρώτη ομάδα.
Είμαστε σε καλό δρόμο, ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ, ετοιμαζόμαστε για το καλύτερο και επιπλέον οι υποδομές μας αποδίδουν, με ΧΙΛΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ και τεράστιες δυσκολίες αλλά και αφοσίωση, επιμονή και υπομονή.
Η χθεσινοβραδινή εμφάνιση της ομάδας Νεανίδων του Πορφύρα, της καλύτερης που είχαμε ποτέ, απέναντι στην Αρτέμιδα Κορυδαλλού και η σπουδαία νίκη με 3-0 σετ, πράγματι επιβεβαιώνει ότι στο ''γαλατικό χωριό'' της Φρεαττύδας, ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΒΙΤΡΙΝΑ.
Τα κορίτσια μας, με την καθοδήγηση του προπονητή τους Κωνσταντίνου Γκούντα, πήραν έμπνευση απο τον αγώνα της γυναικείας ομάδας μας με την Ηλιούπολη και ήταν γεμάτα πάθος και αυτοπεποίθηση απέναντι στην Αρτέμιδα την οποία νικήσαμε για πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια.
Το παιχνίδι ήταν καταπληκτικό, ανάμεσα σε δύο σπουδαίες ομάδες και είδαμε βόλει υψηλού επιπέδου.
Στο πρώτο και το δεύτερο σετ η Αρτεμις προηγήθηκε με 7 και 8 πόντους διαφορά, αλλά, ο Πορφύρας κάλυψε το μειονέκτημα και πήρε τα σετ και στις δύο περιπτώσεις, με 25-19 και 25-16 αντίστοιχα.
Στο τρίτο σετ, ο Πορφύρας προηγήθηκε με 19-7, ωστόσο, ήταν η σειρά της Αρτέμιδας να αντιδράσει και έτσι φθάσαμε στο συγκλονιστικό 33-31 και πρακτικά, έχουμε τον πρώτο λόγο για να πάρουμε την πέμπτη θέση στη συνολική κατάταξη των Νεανίδων της ΕΣΠΕΔΑ και την πρώτη στον Ομιλο κατάταξης.
Τα πανηγύρια αξίζουν, όπως και η μεγάλη χαρά, σε αυτά τα παιδιά του Πορφύρα μας αλλά και σε εκείνα που δεν μπόρεσαν να απολαύσουν αυτά τα μεγαλεία γιατί δεν πρόλαβαν, ηλικιακά, να είναι μέσα στο γήπεδο σε αυτή την εξέλιξη του πλάνου μας ή απλώς επειδή η ομάδα μας δεν κατάφερε, έγκαιρα, να τους προσφέρει την βοήθεια και τις υπηρεσίες που άξιζαν να απολαύσουν.
Για αυτά τα παιδιά, οι εφετινές επιτυχίες αποτελούν τη δικαίωση για την ΕΠΙΜΟΝΗ τους.
Αυτή τη φορά ο Πορφύρας ήταν πλήρης.
Ελειπε η Μαριάννα Λιάρου ;
Οχι. Δεν έλειπε.
Ηταν εκτός Αθηνών, σε εκπαιδευτική υποχρέωση, αλλά, έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο για να μάθει ποιά ήταν η εξέλιξη του αγώνα.Ηταν μαζί μας.
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΑΔΑ. ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ. ΑΥΤΟ ΔΙΝΕΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΟΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΟΡΘΑ.
ΥΠΗΡΕΤΩ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΨΑΧΝΩ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ Η ΝΑ ΖΩ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΜΟΥ. ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΘΩ ΝΑ ΠΑΛΕΥΩ, ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Κ.Γκούντας ) Α.Πρίφτη, Χατζηπέτρου, Κουτσιβίτη, Χαλβατζή, Παλημέρη, Μουρέλου ( λίμπερο ) , Τσαβαρή, Τσιραντωνάκη, Θαλασσινού, Ε.Πρίφτη.