Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Πάμε για 100 χρόνια....

Εντάξει, δεν πάμε εμείς για 100 χρόνια, αλλά, σύμφωνα με τους επιστήμονες του Χάρβαρντ αλλά και του Πανεμιστημίου Καρολίνσκα στη Σουηδία, τα μισά απο τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα θα φθάσουν τα 100 χρόνια ζωής.
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή και ο ΟΗΕ εκτιμούν πως το μέσο προσδόκιμο επιβίωσης των Ελλήνων θα αυξηθεί απο τα 77 χρόνια που ήταν το 2010 στα 82 χρόνια το 2050 και στις Ελληνίδες απο τα 81 χρόνια θα πάει στα 87 το 2050.
Τώρα καταλαβαίνετε γιατί ο Πορφύρας έχει μόνο βόλει γυναικών. Είναι μία σταθερή και μακροπρόθεσμη επένδυση σε αθλητικές αξίες.
Να, η Μαριάννα και η Ανδρονίκη, που είναι οι πιο μικρές στην γυναικεία ομάδα μας, το 2050 θα είναι 54 ετών.
Με την αύξηση του μέσου όρου ζωής, μια χαρά θα παίζουν....Αλλωστε, τότε, θα θέλουν ακόμα 20 χρόνια για να πάρουν σύνταξη....
Ωστόσο, στην Ελλάδα το 82% ανδρών και γυναικών ποτέ ή σπάνια ασχολούνται με οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο.
Και το 67% των ανδρών όπως και το 48% των γυναικών στη χώρα μας είναι υπέρβαροι ή και παχύσαρκοι.
Προφανώς, δεν αρκεί μόνο να ζούμε περισσότερο. Το πρώτιστο είναι να ζούμε καλύτερα και με σεβασμό  στον εαυτό μας και στους άλλους, ώστε να μην τους επιβαρύνουμε και να μην τους στεναχωρούμε.


Ν.Δελαγραμμάτικας