Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Προβληματισμός για την Εθνική Γυναικών

Η Εθνική ομάδα γυναικών  γνώρισε την δεύτερη ήττα σε ισάριθμα ματς για την 4η εβδομάδα του Ευρωπαϊκού Λιγκ, απο την Ισπανία στη Βιλανόβα. Οι Ισπανίδες ήταν πολύ καλά διαβασμένες και πιέζοντας στο σερβίς, σωστά στημένες στο μπλοκ και με καλές άμυνες, πήραν τη νίκη με 3-0 (25-21, 26-24, 25-10) επί του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, το οποίο βρίσκεται σε στάδιο ανανέωσης, με το κάθε παιχνίδι να προσφέρει χρήσιμα συμπεράσματα στο τεχνικό τιμ.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Γκίντο Βερμιούλεν): Κολάρ 15 (1 άσο, 14/31 επ.), Κορέα 9 (6/13 επ., 3 μπλοκ), Φερνάντεζ 13 (2 άσοι, 10/12 επ., 75% υπ., 1 μπλοκ), Σάντσεζ 9 (1 άσο, 6/19επ., 33% υπ., 2 μπλοκ), Αράντα 5 (1/4 επ., 4 μπλοκ), Ντελγκάδο 10 (9/16 επ., 71% υπ., 1 μπλοκ), Γκαρσία (λ. 47%), Ριβέρο, Παράγια.
ΕΛΛΑΔΑ (Τάκης Φλώρος): Κυριακίδου 4 (3/9 επ., 1 μπλοκ), Παπαφωτίου 7 (3 άσοι, 1/5 επ., 3 μπλοκ), Τζανακάκη 5 (4/7 επ., 1 μπλοκ), Γιώτα 8 (4/14 επ., 4 μπλοκ), Τσίμα 9 (9/33 επ., 63% υπ.), Χαντάβα 5 (4/17 επ., 25% υπ., 1 μπλοκ), Μυλωνά (λ, 60% υπ), Χριστοδούλου, Γκιουζέλη, Καβαθά, Κελεσίδου.


«Δεν υπάρχει παίκτρια να πάρει την ομάδα στα χέρια της»


Στην έλλειψη κάποιας παίκτριας να τελειώνει τις μπάλες στα κρίσιμα σημεία, εντόπισαν οι Ελληνίδες διεθνείς το πρόβλημα, που ευθύνεται για τις ήττες από την Ισπανία. Ενώ ο προπονητής της Εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών, Τάκης Φλώρος συνέστησε ψυχραιμία και καλή διαχείριση του κάθε αποτελέσματος:
Η αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας, Γεωργία Τζανακάκη σημείωσε: «Δεν έχουμε σταθερότητα. Στο 2ο σετ χάσαμε γιατί δεν έχουμε κάποια παίκτρια να πάρει την ομάδα στις πλάτες της και να τελειώσει το σετ. Έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας και πρέπει από εδώ και πέρα να είμαστε πιο σταθερές και να έχουμε περισσότερο ομαδικό πνεύμα».
«Πρέπει να πονάνε τα λάθη στα κρίσιμα σημεία. Να είμαστε πιο συγκεντρωμένες για να μην παλεύουμε άδικα!», πρόσθεσε η Ξανθή Μυλωνά.
Τέλος η Ζένια Τσίμα εμφανώς απογοητευμένη, όπως όλα τα κορίτσια της Εθνικής μας ομάδας, μετά το τέλος του αγώνα τόνισε: «Στα κρίσιμα σημεία δεν έχουμε κάποια παίκτρια να βγει μπροστά και να τελειώσει τις μπάλες. Πάλι ήμασταν μπροστά στο σκορ στο δεύτερο σετ και τελικά το χάσαμε, όπως χθες το πρώτο σετ. Από εκεί και πέρα στο τρίτο σετ όταν είδαμε ότι οι Ισπανίδες έφυγαν στο σκορ, το παρατήσαμε. Πρέπει να κάνουμε κάτι παραπάνω για να πάρουμε τη νίκη. Σίγουρα παίρνουμε εμπειρίες από κάθε ματς, αλλά στεναχωρηθήκαμε γιατί η Ισπανία ήταν στα μέτρα μας. Την επόμενη εβδομάδα στην Ξάνθη θα παίξουμε καλύτερα, γιατί μπορούμε».