Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Τι σημαίνει η απόφαση της ΕΟΠΕ για την Α2 Γυναικών

Η δίκαιη και ορθή --ομόφωνη--απόφαση της ΚΕΠ και η αποδοχή της απο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Βόλει, για την πρόταση του Α.Ο.Φ. Πορφύρας για μία ''΄δεύτερη ευκαιρία'' για τις δευτεραθλήτριες ομάδες των μεγαλύτερων σε αριθμητική δύναμη σωματείων Ενώσεων της χώρας, αποτελεί  μία εξέλιξη που θα αναβαθμίσει τα πρωταθλήματα σε ΕΣΠΕΔΑ, ΕΣΠΑΑΑ, ΕΠΕΣΘ, Πελοπόννησο στη νέα αγωνιστική περίοδο.
Και αυτό επειδή οι ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση  των πρώτων κατηγοριών σε αυτά τα 4 πρωταθλήματα Ενώσεων, θα διεκδικήσουν μία θέση ανόδου σε διαδικασία μπαράζ και όποια επικρατήσει θα ανέβει στην Α2 όπως θα συμβεί, απευθείας, με την πρωταθλήτρια ομάδα απο καθεμία απο αυτές τις 4 Ενώσεις.
Ετσι, θα έχουμε καλύτερα πρωταθλήματα, ισχυρότερο κίνητρο, μεγαλύτερη εμπλοκή ομάδων, χαμηλότερα κασέ αφού ο ανταγωνισμός εκλογικεύεται, σημαντικότερη κινητικότητα στα τοπικά πρωταθλήματα που αντιπροσωπεύουν περιοχές με συνολικό πληθυσμό που πλησιάζει τα 8.000.000 άτομα και καλύπτει σχεδόν το 70% του πληθυσμού όλης της χώρας.
Χωρίς να θίγεται η προοπτική ενδυνάμωσης του βόλει της περιφέρειας, αποκτούν μία βαλβίδα αποσυμπίεσης οι ομάδες των 4 μεγαλύτερων Ενώσεων.
Τα οφέλη απο αυτή τη σοφή εισήγηση της ΚΕΠ και την απόφαση του Δ.Σ της ΕΟΠΕ, θα είναι πολύπλευρα.
Πάντα συμβαίνει να υπάρχει ανάλογη απήχηση με αποφάσεις έντιμες και με αθλητικό  ύφος και σκεπτικό.
Κανείς δεν είναι και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, στα τοπικά πρωταθλήματα για τα υλικά ανταλλάγματα.
Το παιχνίδι γίνεται καλύτερο και το ταξίδι μακρύτερο.
Για αυτό είμαστε όλοι εδώ.
Για το παιχνίδι και το ταξίδι.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Η πρόταση του Πορφύρα διατυπώθηκε ενώ η ομάδα μας τερμάτισε 4η πέρσι. Για λόγους  δεοντολογίας δε θα είχε διατυπωθεί αν είχαμε τερματίσει 2οι.