Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Περίεργο καλοκαίρι...

Η οικονομική κρίση, που έχει αφήσει πληγές στις ομάδες εδώ και μία διετία, καθώς έφερε στην επιφάνεια τα προβλήματα τα οποία ήδη αντιμετώπιζαν εξαιτίας των δομών τους, έχει επηρεάσει αισθητά και τη μεταγραφική κίνηση στο βόλει γυναικών, τόσο σε επίπεδο διάθεσης των παραγόντων να κάνουν ουσιαστικές κινήσεις όσο και σε ότι αφορά την προθυμία απο την πλευρά των αθλητριών να μπούν στη διαδικασία να συζητήσουν καθώς δεν γνωρίζουν αν πρέπει να πιστέψουν σε όσα ακούν ή όχι....
Στην πραγματικότητα, οι μεταγραφές που έχουν ολοκληρωθεί δεν είναι πιο πολλές απο 6 ή 7.
Και αυτές βέβαια αφορούν συμφωνίες καλής πίστης που ωστόσο αναμένουμε ότι θα ολοκληρωθούν και ως προς το τυπικό σκέλος τους.
Το Κορωπί στην ΕΣΠΑΑΑ έχει πάρει Πετρουλάκη-Παπαμιχάλη, στην ΕΣΠΕΔΑ η Πόγκα πήγε στην Ηλιούπολη, στην Α2 οι Τράχωνες  προσέθεσαν στο ρόστερ τους την Βογιατζή και η  Φιλία την Παπαγιάννη. Η Φιλία ωστόσο παρουσιάζει, γενικότερα, έντονη κινητικότητα που αναμένεται ότι θα οδηγήσει σε σημαντικές συμφωνίες.
Στην Α1, προς το παρόν, ο Παναθηναικός ψάχνει για νεαρές αθλήτριες με προοπτικές ενώ ο Πανιώνιος δείχνει πρακτικό πνεύμα.
Προφανώς, αρκετές κουβέντες έχουν ήδη φθάσει στο στάδιο της υλοποίίησης, ωστόσο, κυρίως για αθλήτριες που είναι ελεύθερες να μετακινηθούν ή πάνε με μορφή δανεισμού σε άλλη ομάδα.
Ακόμα, δεν έχει γίνει μεταγραφή με ανταλλάγματα για τα δικαιώματα  ομάδας.
Το γεγονός δεν είναι τυχαίο.
Σταδιακά, πάντως, αρκετές αθλήτριες που ενδεχομένως έχουν τη δυνατότητα, στρέφονται περισσότερο στις επαγγελματικές υποχρεώσεις τους καθώς κατανοούν ότι το βόλει σε ελάχιστες πλέον περιπτώσεις είναι δυνατό να προσφέρει αξιοπιστία στις συνεργασίες, όχι απο κακή αίρεση αλλά απο σαφή  αδυναμία.