Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Συζητάμε για το εάν οι 6 ώρες την εβδομάδα θα γίνουν 9....

Η συζήτηση για τα Πανεμιστήμια και τα ΤΕΙ δεν αφορά μόνο τον αριθμό των καθηγητών που διδάσκουν σε αυτά αλλά ασφαλώς και τις ώρες της εβδομαδιαίας διδασκαλίας τους.
Μάθαμε--δεν το γνωρίζαμε--ότι μέχρι τώρα διδάσκουν 6 ώρες την εβδομάδα.
Και τους ζητήθηκε να διδάσκουν  9 ώρες, ώστε να περιορισθεί ο αριθμός του διδακτικού προσωπικού.
Η Υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου δήλωσε μάλιστα.
«Ζήτησα από τους εκπροσώπους των πανεπιστημιακών, αν θα μπορούσαν οι ίδιοι να εργαστούν περισσότερες ώρες, δηλαδή οι έξι ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας να γίνουν εννέα. Μου απάντησαν ομόφωνα και αυθόρμητα ότι είναι κάτι που αρκετοί το κάνουν, ήδη, και το προσφέρουν στο Πανεπιστήμιο. Αυτό είναι πράγματι ένα πολύ ουσιαστικό μήνυμα. Όλοι μπορούμε και πρέπει να προσφέρουμε αυτή την περίοδο».
«Η οικονομική κατάσταση της χώρας αποτυπώνεται εξίσου δραματικά και στα πανεπιστήμια της χώρας και η μέχρι σήμερα πολιτική του υπουργείου επιδεινώνει την κατάσταση αυτή» δήλωσε χαρακτηριστικά η γενική γραμματέας της ομοσπονδίας των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ) κυρία Ευγενία Μπουρνόβα στο «Βήμα».
Οπως πρόσθεσε η εκπρόσωπος των πανεπιστημιακών, η κυρία Διαμαντοπούλου ζήτησε από τα πανεπιστήμια μεγαλύτερη εξοικονόμηση πόρων και προτάσεις για συγχωνεύσεις και αναδιαρθρώσεις τμημάτων σχολών ή και Ιδρυμάτων.
Δε θέλω να σχολιάσω τίποτα. Απο σεβασμό στους θεσμούς. Και στους εκπαιδευτικούς.
Ερεθίσματα για να σκεφθούμε, ωστόσο, αισθάνομαι ότι πήραμε....