Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Εμείς είμαστε ΠΟΡΦΥΡΑΣ

Με την ευκαιρία της έναρξης των πρωταθλημάτων Κορασίδων, το Σαββατοκύριακο, δίνουμε το στίγμα της δικής  μας κουλτούρας, αυτής που ακολουθούμε στον Πορφύρα και θα πρέπει να υπηρετούν και όσοι είναι μαζί μας, εφόσον είμαστε μέλη της ίδιας αθλητικής ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, στην οποία μας έκαναν την χαρά και την τιμή να προστεθούν :
Οφείλουν όλοι και όλες να θυμούνται ότι συμπεριφορές και εκφράσεις φανατισμού και έλλειψης σεβασμού στην  ομάδα στην άλλη πλευρά του γηπέδου ( αντίπαλοι δεν υπάρχουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ειδικά στις Ακαδημίες ), όχι μόνο δεν γίνονται δεκτές στον Πορφύρα, αλλά, θα παταχθούν άμεσα.
Παίζουμε για να γίνουμε καλύτεροι και αν μπορούμε να νικήσουμε. Μαζί μας, όμως, παίζει και άλλος. Μπορεί να είναι καλύτερος.
Τα παιδιά δεν αντέχουν  την, διαρκή, πίεση. Θα μας την επιστρέψουν. Με τον δικό τους τρόπο και σε ανύποπτο σημείο. Τα ωθούμε να αγωνισθούν, όχι να παίξουν σα να μην υπάρχει επόμενη ημέρα. Πέφτω, σηκώνομαι, μάχομαι, επιβιώνω, ζώ.
Εάν θέλει το Βόλεϊ του Πορφύρα να εκφράσει επίσημα την  θέση του, θα το πράξει δια της γνωστής σε όλους σας 5μελούς Επιτροπής Βόλεϊ όχι μεμονωμένα, όχι με εφόρους, γονείς, αθλήτριες. Γιατί οι δικές τους φράσεις ή ενέργειες, ακολουθούν τον Πορφύρα και δεν έχουν ούτε την νομιμοποίηση ούτε την εμπειρία ώστε να ανταποκρίνονται σε καταστάσεις που ενδέχεται να είναι σύνθετες και να εμπεριέχουν προκλήσεις από άλλες πλευρές.
Κάθε ματς είναι μία ευλογία. Γιατί είμαστε καλά όταν το βλέπουμε και το ζούμε. Τόσο απλά.
Κανένας αγώνας δεν είναι ντέρμπι. Τα ντέρμπι είναι για τον ιππόδρομο, τα επαγγελματικά πρωταθλήματα όπου διακυβεύονται χρήματα, ίσως και για τις γκοφρέτες ( της ΙΟΝ ) όπως παλιά...
Ο Πορφύρας της Α1 Εθνικής Κατηγορίας, ο Πορφύρας των 9 Final 4  ( από το 2015 ) στα ανταπτυξιακά πρωταθλήματα, ο Πορφύρας που βασίζεται στα δικά του παιδιά και όχι σε μεταγραφές, ο Πορφύρας της ηπιότητας και των χαμηλών τόνων που δουλεύει και δεν φωνάζει, παρά μόνο όταν χρειάζεται να προασπίσει το δίκαιο, ο Πορφύρας που δουλεύει για το σήμερα, ετοιμάζοντας το αύριο, με φροντίδα για όλα τα παιδιά του, ο Πορφύρας που αντέχει διαχρονικά ( από το 1991 ) κερδίζοντας ευμενή σχόλια από όλους, ο Πορφύρας του ήθους, των επιτυχιών και της ευρέπειας, που έγινε η ομάδα με την οποία έχεις πάντα κίνητρο όταν παίζεις ( ακριβώς επειδή είναι μεγάλος και είναι πολύ ψηλά, εκεί όπου πολλοί ήταν και δεν άντεξαν και πάρα πολλοί άλλοι δεν θα έχουν την ευτυχία να φθάσουν ποτέ ), εύχεται σε όλες και όλους καλή σεζόν, με ΥΓΕΙΑ και φυσικά δίχως ποτέ να ξεχνάμε ότι εδώ είμαστε για προσφέρουμε στα παιδιά και για να τους δείχνουμε τον δρόμο, όχι για το δικό μας εγώ αλλά για το εμείς.