Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Ενημέρωση για τα παιδιά

Για τις αθλήτριες που είναι ήδη  στο Βόλεϊ του Πορφύρα, όπως και για τα καινούρια μέλη της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ μας, είναι χρήσιμο να γνωρίζουν ότι η δική τους επιθυμία δείχνει τον δρόμο στους γονείς τους, που είναι πάντα έτοιμοι να προσφέρουν στα παιδιά τους.
Αν ένα παιδί θέλει όχι μία  ή δύο αλλά δέκα δραστηριότητες, ο γονιός θα το πάει, αλλά, στο τέλος, όλα θα μείνουν μισά. Οι εποχές δεν είναι τέτοιες, ώστε να τα θέλετε όλα, από...περιέργεια ή επειδή πήγε η φίλη σας. Διαλέξτε, γιατί ούτε χρόνος υπάρχει, ούτε χρήμα και επιπλέον πρέπει να αφοσιωθείτε κάπου για να δείτε την πρόοδο σας και να πάρετε ηθική ανταμοιβή.
Οταν πνίγεστε σε μία κουταλιά νερό, με δύο βιβλία μπροστά σας και χάνετε χρόνο επειδή βαριέστε να διαβάζετε, πως να ανταποκριθείτε στο πρόγραμμα σας. Οπότε, καλό είναι να βάζετε προτεραιότητες και να προσπαθείτε να τις καλύψετε.
Οι ώρες ξεκούρασης είναι απαραίτητες. Για το σώμα και το μυαλό. Ομως, χρειάζεται να προσπαθούμε όσο μπορούμε, όχι όσο θα θέλαμε. Οι γονείς σας, ήδη αρκετά ταλαιπωρημένοι οι περισσότεροι, σας δίνουν τα πάντα. Εσείς όταν σκέπτεστε ότι ...βαριέστε, βρείτε χαρά από την ενέργεια και την δημιουργία, την μελέτη και την άθληση.
Το Βόλεϊ είναι άθλημα μακράς πνοής. Θα σας ακολουθεί έως τα...γεράματα σας. Αλλά, θέλει υπομονή. Δείτε το ως παιχνίδι και όχι ως...εξετάσεις ή...δοκιμασία. Ελάτε στο γήπεδο για να διασκεδάσετε.
Κάτι ακόμα. Το Βόλεϊ του Πορφύρα διοικείται ΜΟΝΟ από γονείς αθλητριών. Ολοι έχουμε...καλομάθει τις κανακαρές μας. Μηδενός εξαιρουμένου. Ολοι για τα παιδιά μας ( και ειδικά οι μπαμπάδες για τις κόρες...) λυγίζουμε μπροστά στο δάκρυ ή ...υποχωρούμε...νικημένοι από την γκρίνια τους. Ομως, στον αθλητισμό, βοηθάμε τα παιδιά μας μόνο με έναν τρόπο. Οταν τα ενθαρρύνουμε να γυμνασθούν και να εκπαιδευθούν στο άθλημα που αγαπούν, χωρίς να βάζουμε τον δικό μας εγωϊσμό σε κυρίαρχο ρόλο.
Υπενθυμίζουμε ότι δεν διεκδικούμε το αλάθητο στο Βόλεϊ του Πορφύρα, ωστόσο, με την μακρά εμπειρία στον αθλητισμό και σε ένα ομαδικό άθλημα ( κατ΄εξοχήν, τεχνικό και  συνεργασίας ), μεταφέρουμε διαπιστώσεις και εκτιμήσεις.
Καθένας ακολουθεί ότι νομίζει. Αρκεί, βέβαια, να υπηρετεί το σύνολο.