Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Επιβεβαίωση για τις αλλαγές !

 Επιβεβαίωση για τις πληροφορίες που σας είχαμε μεταφέρει :

Σύμφωνα με το νέο Υγειονομικό Πρωτόκολο της ΓΓΑ και τις επιμέρους οδηγίες της, από σήμερα, ισχύει ότι αθλήτριες και αθλητές έως 15 ετών, με δελτίο, θα κάνουν, για τη συμμετοχή στις προπονήσεις, 2 σελφ τεστ την εβδομάδα και κανένα ράπιντ.

Παραμένει η υποχρέωση για 2 ράπιντ τεστ την εβδομάδα στις αθλήτριες και τους αθλητές άνω των 16 ετών, εφόσον έχουν δελτίο.

Αν υπάρχει αποδεικτικό πλήρως εμβολιασμού ή νόσησης για προγενέστερο διάστημα 180 ημερών, προκύπτει απαλλαγή από τα τεστ.

Επειδή δεν υπάρχει επίσημο έγγραφο με ημεροχρονολογίες ισχύος των μέτρων, διευκρινίζουμε :

Μέχρι νεωτέρας, θα γίνονται δεκτές στις προπονήσεις με 2 σελφ τεστ την εβδομάδα αθλήτριες γεννημένες από το 2006 και έπειτα.

Αθλήτριες από το 2005 και πριν, θα φέρνουν 2 ράπιντ τεστ την εβδομάδα.

Χρειάζεται να υπάρξει σαφής αναφορά από την Πολιτεία πότε θεωρεί ότι ένα παιδί είναι 15 ή 16 ετών, ώστε να αποφευχθούν παρερμηνείες και θα προβούμε άμεσα σε σχετικό ερώτημα.

Επειδή, δυστυχώς, το βάρος τήρησης των μέτρων πέφτει στους ώμους του υπεύθυνου κόβιντ κάθε ομάδας, η πλήρης συμμόρφωση στα ισχύοντα θα απαιτηθεί.

Το βόλεϊ του ΑΟΦ Πορφύρας, σταθερά, είναι υπέρ του εμβολιασμού, αλλά, δεν μπορεί και να αναλάβει την ευθύνη σε ότι αφορά ανήλικες αθλήτριες, οπότε ενθαρρύνει αλλά δεν πρόκειται να μπεί στη διαδικασία πίεσης για την λήψη αποφάσεων που θα πρέπει να σκεφθεί, να εξετάσει και να συζητήσει κάθε οικογένεια, ενδεχομένως και με τον γιατρό που εμπιστεύεται.

Για κάθε εξέλιξη, θα σας ενημερώνουμε έγκαιρα.