Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Η απάντηση της ΓΓΑ στον Πορφύρα για τα τεστ !

Στην επιστολή του Βόλεϊ του Πορφύρα για τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης της πανδημίας, ταχύτατη και απολύτως υπεύθυνη ήταν η ανταπόκριση από την ΕΟΠΕ, που την προώθησε άμεσα, αλλά, επίσης γρήγορη ήταν και η απάντηση που  έστειλε η Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ, στην ΕΟΠΕ και στον Πορφύρα ( μπράβο στην ΕΟΠΕ για την άψογη αντίδραση της, με ευαισθησία  για το κοινό καλό και σεβασμό στον σύλλογο μας )  : 

Το περιεχόμενο της : 

 '' Αξιότιμοι κύριοι/ες,

ο πίνακας 2 των διευκρινιστικών οδηγιών με τους προληπτικούς ελέγχους αφορά μόνο σε αθλητές/αθλήτριες, δηλαδή όσους έχουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας της οικείας ομοσπονδίας. 

Στις οδηγίες της Γ.Γ.Α. όπου αναφέρεται ο όρος "ακαδημίες" νοούνται τα τμήματα εκμάθησης αθλημάτων με ανήλικους αθλούμενους (δεν διαθέτουν δελτίο αθλητή). Αυτοί οι αθλούμενοι λοιπόν θα πρέπει να κάνουν ένα self test στην ομάδα παρουσία του υπεύθυνου covid.

Επίσης όπου στις διευκρινιστικές οδηγίες αναφέρεται "αθλούμενος" νοούνται όσοι δεν διαθέτουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας.

Η απόφαση να μην διενεργούνται δωρεάν rapid test σε δημόσιες δομές υγείας μετά την 13/09/2021 για τους μη εμβολιασμένους και για όσους έχει ανοίξει ήδη η πλατφόρμα εμβολιασμού, δεν είναι απόφαση της Γ.Γ.Α αλλά απόφαση της κεντρικής κυβέρνησης.

Με εκτίμηση,

Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. ''

ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ :

Συνεπώς, όποιο ανήλικο παιδί αθλείται, ΧΩΡΙΣ ΔΕΛΤΙΟ, έχει την υποχρέωση ΕΝΟΣ σελφ τεστ την εβδομάδα, αντί για δύο. 

Για το Βόλεϊ του Πορφύρα, αυτό αφορά τα παιδιά σε Πορφυράκια, Θάλεια, Προαγωνιστικό.

Υπάρχει σαφέστατα θετική εξέλιξη για τα έξοδα που αφορούν χιλιάδες οικογένειες ( που δεν έχουν μπεί ή ολοκληρώσει την διαδικασία εμβολιασμού των παιδιών τους ) σε όλη την Ελλάδα, καθώς, η απόφαση αυτή δεν αφορά μόνο το βόλεϊ του Πορφύρα προφανώς, έστω και αν προκλήθηκε από δική μας ερώτηση.

Επίσης, μέχρι τις 13/9 είναι δυνατή η διενέργεια των ράπιντ τεστ σε δημόσιες δομές υγείας, οπότε έως τότε μην τρέχετε σε ιδιωτικά κέντρα και ξοδεύεστε. Από εκεί και έπειτα, προφανώς, η ΓΓΑ δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κεντρική κυβέρνηση.

Και κάτι λειτουργικό για εμάς, στο Βόλεϊ του Πορφύρα :

Τα σελφ τεστ θα γίνονται εκτός γηπέδου και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει οι αθλούμενες να προσέρχονται 10 λεπτά νωρίτερα.

Μέσα στο γήπεδο δεν θα πραγματοποιείται σελφ τεστ.

Παραμένουμε σε πλήρη ετοιμότητα στις επάλξεις, διαβάζουμε μέχρι και τις άνω τελείες στις ΚΥΑ και προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό, με αμεσότητα και υπευθυνότητα.