Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόταση για 12 ομάδες απο την Δραπετσώνα

Η Δραπετσώνα, ομάδα που υποβιβάσθηκε απο την Α΄ ΕΣΠΕΔΑ, αλλά, περιλαμβάνεται στο σχήμα των 18 ομάδων για τις οποίες εξέδωσε προκήρυξη διεξαγωγής του πρωταθλήματος η ΕΣΠΕΔΑ για την εφετινή σαιζόν, προχώρησε σε ανάρτηση σχετική με το θέμα που έχει ανακύψει,

στο drapetsonavolley.blogspot.com
Στην κατάληξη της ανάρτησης, διατυπώνεται η εξής πρόταση απο την Δραπετσώνα.
''Ο σύλλογος μας αντιλαμβανόμενος την αναστάτωση που έχει προκληθεί στα σωματεία της Α΄ γυναικών, οι οποίες δικαιωματικά αγωνιούν, για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, τον αριθμό των ομάδων, για το χρόνο έναρξης και λήξης του πρωταθλήματος, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και προτείνει στην ΕΣΠΕΔΑ, την τροποποίηση της προκήρυξης των πρωταθλημάτων Α΄ και Β΄ γυναικών με 12 στην Α΄ και 15 στη Β΄ και όσων καινούργιων (4) δήλωσαν συμμετοχή ομάδων.
Όμως για να είναι κάπως ικανοποιημένοι όλοι, προτείνουμε τη δημιουργία κυπέλου - το οποίο ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί - και η κάτοχος του κυπέλου να αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ ανάδου στην Α2 Εθνική Κατηγορία, αντί της 2ης ομάδας του πρωταθλήματος.
Η πρόταση αυτή, απευθύνεται πρώτα στους υπόλοιπους 5 θιγόμενους συλλόγους και τους καλούμε, για το καλό των πρωταθλήμάτων, να μην αντιδράσουν και να δεχτούν όποια απόφαση ληφθεί από την ΕΣΠΕΔΑ, σκεπτόμενοι, ότι ο τροχός, έχει γυρίσματα.
Είναι νομίζουμε μια πρόταση συμβιβαστική, που οφείλουν όλοι να την αποδεχτούν''.
Κρατάμε λοιπόν την πρόταση για διεξαγωγή του πρωταθλήματος με την προκήρυξη που θα έπρεπε ήδη να είναι σε ισχύ, για 12 ομάδες, με πλαίυ οφφ, να συμπληρώσουμε εμείς, ώστε να είναι πλήρης η εναρμόνιση με τα ισχύοντα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Το σκέλος που αφορά το δικαίωμα συμμετοχής του Κυπελλούχου στα πλαίυ οφφ ανόδου στην Α2, αισθανόμαστε ότι δεν μπορεί να συζητηθεί καθώς εκ προοιμίου αποκλείεται απο την Γενική Προκήρυξη της ΕΟΠΕ.
Εχει, πάντως, ενδιαφέρον η ανάρτηση της Δραπετσώνας και περιέχει σημεία άξια συζήτησης.
Η Δραπετσώνα προτείνει, ώστε να διευκολυνθεί η κατάσταση και να προχωρήσουν οι διαδικασίες, να ισχύσει ότι κανονικά θα έπρεπε να προβλεπόταν.