Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Τα μέτρα και η κοινωνική συνοχή

Καλημέρα σας.
Η πρώτη ανάρτηση αυτής της ημέρας δεν μπορεί παρά να είναι σχετική με τα μέτρα που ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση.
Πρώτα απο όλα, να περιμένουμε να δούμε τι θα ισχύσει γιατί η τακτική των ...διαρροών έχει το νόημα της.
Λέω πολλά ώστε να περάσω αυτά που πράγματι έχω αποφασίσει με τις κατά το δυνατό μικρότερες απώλειες.
Το κόλπο είναι παλιό. Και το βλέπουμε συχνά....Παντού...
Ο αντίκτυπος των μέτρων είναι επώδυνος για όλους.
Είναι εύκολο να πεί κάποιος '' καλά κάνει και κόβει απο τους δημοσίους υπαλλήλους''.
Απο τα επιπλέον χρήματα που υπήρχαν στην αγορά, ωστόσο, προέκυπτε όφελος για όλους.
Και μη ξεγελιέστε. Τα αφεντικά μας θα ακολουθήσουν την πεπατημένη για να μη φανεί ότι υστερούν και ή θα μας ετοιμάσουν και άλλες απολύσεις ή θα μας...προσφέρουν και άλλες μειώσεις.
Το ζητούμενο τώρα είναι ένα.
Προκειμένου να μη χαθεί το μέτρο στην απογοήτευση και περάσουμε στο άλλο άκρο, αυτό της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής, ας ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες μας και ας κινηθούμε με γνώμονα την ποιότητα, την υπεραξία, τη σχέση κόστους με προσφορά, την ανταποδοτικότητα, την ενίσχυση του είναι και όχι του φαίνεσθαι.
Προέχει , για πολλούς, η επιβίωση.
Δυστυχώς, αυτοί που έχουν το μεγάλο πρόβλημα έχουν μάθει να μη μιλούν.
Είναι δίπλα μας, γύρω μας, αλλά, ακολουθούν τη λογική των χαμηλών τόνων, της μετριοπάθειας και της ευαισθησίας που οδηγεί σε ντροπή και συστολή....
Εκείνοι που φωνάζουν πιο πολύ απο όλους και γίνονται θλιβερά παπαγαλάκια είναι οι βολεμένοι οι οποίοι και στην εκκλησία που πάνε, για  γάμους  ή μνημόσυνα, παίρνουν το κερί και αφήνουν να ρίξει το ευρώ ή το δεκάλεπτο η γριούλα που ακολουθεί.
Η Ελλάδα θα ζήσει.
Εμείς να κοιτάξουμε όχι να επιβιώσουμε αλλά να ζήσουμε.
Γιατί αν συνεχίσουμε να τρελαίνουμε ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί τα παιδιά μας, απλώς, προετοιμάζουμε με σιγουριά τη ραγδαία φυσική φθορά μας και τη δημιουργία προτύπων γεμάτων αρνήσεις για τις κόρες και τους γιούς μας.
Ας θυμηθούμε απο που ξεκινήσαμε πριν απο 20., 30 και 40 χρόνια και ας πούμε ότι αν δεν μπορούμε  να πολεμήσουμε και πάλι οι ίδιοι, έχουμε την ιερή υποχρέωση να μάθουμε στα παιδιά μας ότι η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ.
Γιατί μέχρι τώρα, στο υπερπροστατευμένο περιβάλλον στο οποία τα μεγαλώναμε, μπορεί και να νόμιζαν ότι η μόνη δύσκολη μεταβλητή της ζωής μας είναι αυτή που προκύπτει απο τον συνδυασμό του τρίπτυχου φραπές--facebook--δικαιολογία....
Για να μην γκρινιάζει ο Πρόεδρος, οι υπόλοιπες αναρτήσεις θα είναι για βόλει...
Γκούρα, πάλι πολλά έγραψα...

Ν.Δελαγραμμάτικας