Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Πανηγυρική εκλογή Μαυρομάτη στη CEV

 
Πανηγυρική εκλογή του προέδρου της Ε.Ο.ΠΕ. στο διοικητικό συμβούλιο της CEV. Ο Αχιλλέας Μαυρομάτης κατέλαβε την 5η θέση στις αρχαιρεσίες της Βιέννης, λαμβάνοντας 34 από τις 52 ψήφους.
Πρόεδρος επανεξελέγη ο Αντρέ Μέγερ, ενώ πρώτος σε σταυρούς ήταν ο Σέρβος, Aλεξάντερ Μπόρισιτς. Ακολούθησαν ο Ιταλός, Ρενάτο Αρένα, ο Ισπανός, Αγκουστίν Μάρτιν Σάντος, η Μπανού Καν Σούρμαν από το Λιχτεστάιν και ο Έλληνας πρόεδρος.
Παράλληλα, έγιναν και οι εκλογές για τους εκπροσώπους της Ευρώπης στο Δ.Σ. της FIVB το 2012. Στους προτεινόμενους από την CEV συμπεριλαμβάνεται ο κ. Θεοφάνης Τσιόκρης, ο οποίος κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου της FIVB.
Μετά την εκλογή του, ο Αχιλλέας Μαυρομάτης δήλωσε: «Το ελληνικό βόλεϊ αποκτά ξανά φωνή και δύναμη στην Ευρώπη. Η εκλογή μου στην πέμπτη θέση ως μέλος του Δ.Σ. της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και η επανεκλογή του κ. Τσιόκρη στο Δ.Σ. της FIVΒ σηματοδοτούν τη δυναμική επιστροφή της Ελλάδας στο διεθνές προσκήνιο του αθλήματος».
Από την πλευρά του ο κ. Τσιόκρης, τόνισε: «Η Ελλάδα σημείωσε μια μεγάλη επιτυχία. Εκτός από την επανεκλογή μου, στέκομαι στο εξαιρετικό αποτέλεσμα του Αχιλλέα Μαυρομάτη, ο οποίος ξεκίνησε πολύ δυναμικά τη διεθνή καριέρα του και έχει λαμπρό μέλλον για να φτάσει ψηλά. Προσωπικά είναι η τελευταία φορά που επανεκλέγομαι γιατί το 2016 θα είμαι 74 ετών».