Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Η κατανομή των κοριτσιών στο βόλει

Η εφετινή αγωνιστική περίοδος ξεκίνησε ήδη πολύ ενθαρρυντικά γαι το τμήμα βόλει γυναικών του Πορφύρα που καρπούται  τα επίτοκα της προσπάθειας που γίνεται με συστηματικό τρόπο και πάνω απο όλα με μεράκι και υπομονή.
Επειδή η προσέλευση των κοριτσιιών στα τμήματα υποδομών μας είναι, ήδη, εντυπωσιακή, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία τους.
Η Ακαδημία μας περιλαμβάνει σήμερα ένα τμήμα Μίνι και ένα τμήμα Παγκορασίδων.
Ηδη σε αυτά τα δύο τμήματα έχουν ενταχθεί, μετά και απο τη σημερινή εικόνα στις προπονήσεις, 55 κορίτσια. Και η τάση είναι καθαρά αυξητική και έτσι θα συνεχισθεί. Καθώς άλλωστε είναι σε εξέλιξη οι πρωθητικές ενέργειες που γίνονται απο το τμήμα μας αν και για εμάς, πλέον, η καλύτερη ''διαφήμιση'' είναι αυτή που πραγματοποιείται απο τα ίδια τα κοριτσάκια και τους γονείς τους, για την ποιότητα της αθλητικής εκπαίδευσης που λαμβάνουν και για το οικογενειακό κλίμα που κυριαρχεί.
Η φιλοσοφία της ομάδας μας είναι ανθρωποκεντρική και παράλληλα έχουμε ξεκαθαρίσει ότι ο στόχος είναι να προωθούνται αθλήτριες απο τις υποδομές στις γυναίκες του βόλει του Πορφύρα, όπως συμβαίνει σταθερά εδώ και 3 χρόνια.
Θέλουμε να γίνεται δουλειά ώστε να παίρνουν τα παιδιά τα καλύτερα εφόδια που είναι δυνατό να τους δοθούν.
Ετσι, στο τέλος Σεπτεμβρίου, όταν πλέον θα έχουν σχεδόν οριστικοποιηθεί οι νέες εγγραφές κια θα υπάρχει σχετικώς σταθερός πληθυσμός αθλητριών, θα δημιουργηθεί και τρίτο τμήμα, ως ενδιάμεσο Μίνι και Παγκορασίδων προκιεμένου να υπάρξει μία αποσυμφόρηση και να κατανεμηθούν καλύτερα τα κορίτσια, συνήθως σύμφωνα με την ηλικία τους αλλά και με βάση τις δεξιότητες, τη συνέπεια, την προσαρμογή τους, το διάστημα στο οποίο αθλούνται.
Αυτό το τμήμα δε θα ονομασθεί Παγκορασίδες Β ή Μίνι Α.
Κατά την άποψη μας, Β και Α μπαίνει μόνο στα  καρπούζια και στις  ντομάτες στη λαική και γενικά σε ότι υπάρχει διαλογή.
Τα παιδιά είναι παιδιά. Και δεν πρέπει να αισθάνονται καλύτερα ή χειρότερα απο τα άλλα.
Ή παρουσία τους σε ένα περιβάλλον στο οποίο μπορούν να αντλήσουν πιο πολλά αλλά και να δώσουν περισσότερα, έχει τη λογική να βοηθηθούν και όχι να απογοητευθούν επειδή είναι...Β διαλογής...
Ετσι, στο οργανόγραμμα της Ακαδημίας μας θα μπεί μία νέα ονομασία για το ενδιάμεσο τμήμα και δεν αποκλείεται μάλιστα να αλλάξει η ονομασία και των τριών τμημάτων του φυτωρίου όπως και των Κορασίδων μας.
Οι προπονήσεις συνεχίζονται, μέχρι νεωτέρας ειδοποιήσεως, το Σάββατο στις 10 π.μ. και την Κυριακή στις 13.00 για τα Μίνι, όπως και την Τετάρτη.
Οι Παγκορασίδες έχουν προπόνηση το Σάββατο στις 11.30 π.μ. και την Κυριακή στις 2.30 μ.μ. όπως και Δευτέρα--Πέμπτη και πάλι στο ''Σαλπέας''.

ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΒΟΛΕΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ