Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Θετική πρεμιέρα στο πρωτάθλημα ,νίκη 3-0 επί της Αργυρούπολης

Σε 54 λεπτά   ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄
 κατηγορίας ΕΣΠΕΔΑ για τον Πορφύρα ,με αντίπαλο την Αργυρούπολη στο ''Παναγιώτης Σαλπέας''.
Η νίκη του Πορφύρα με 3-0 σετ ήλθε ως αποτέλεσμα της σταθερής απόδοσης και της σοβαρής εμφάνισης της ομάδας μας που πράγματι άρεσε επειδή κράτησε τον ρυθμό στο παιχνίδι της κι απέφυγε τα πολλά λάθη .
Τι μας άρεσε απο τον Πορφύρα ; Η ισσοροπία στην απόδοση κι η λειτουργία που φανερώνει ΟΜΑΔΑ.
Τα πιο έμπειρα κορίτσια όχι μόνο ήταν προσεκτικά αλλά βοήθησαν και τις μικρότερες σε ηλικία ,τις ενθάρρυναν ,τις καθοδήγησαν ,όπου έπρεπε τις προστάτεψαν με διακριτικότητα .
Η επιτυχία έχει διπλή αξία καθώς πήραν επαρκή χρόνο συμμετοχής ,αναλογικά η καθεμία με τον ρόλο της και τις ανάγκες της ομάδας , όλες οι αθλήτριες της 12άδας .
Για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος ,μετά απο πολλά χρόνια ,είχαμε στην 12άδα συνολικά 5 κορίτσια απο την Ακαδημία μας .Με μικρότερη απο όλες την 14χρονη Μαριάννα Λιάρου που έχει ωστόσο απο πέρσι το δικό της  ρεκόρ αφού πρωτόπαιξε σε ηλικία 13 ετών στην γυναικεία ομάδα.
Η λογική του προπονητή μας Γιάννη Μπογιατζόγλου έχει περάσει στο μυαλό των κοριτσιών και πραγματικά όλοι χαρήκαμε το παιχνίδι το οποίο παρακολούθησαν 150 άτομα . 
Η Αργυρούπολη ,εμφανώς ανανεωμένη ,προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να μπεί στον αγώνα όπως θα ήθελε .Ωστόσο ,δεν έχουμε αμφιβολία ότι θα καταφέρει στη συνέχεια να ρολάρει καθώς άλλωστε είναι μία εντελώς καινούρια ομάδα σε σχέση με πέρσι κι αυτές οι έντονες μεταβολές θέλουν τον χρόνο τους.Ο προπονητής της Αργυρούπολης Μίλαν Τζούριτς κι ο πρόεδρος της Αργυρούπολης Γιώργος Χειλαδάκης αναμφίβολα θα βρούν τις λύσεις .   
Πριν απο τον αγώνα έγινε η απονομή του Κυπέλλου για τη δεύτερη θέση στο περσινό πρωτάθλημα στην ομάδα μας ,απο τον πρόεδρο της Αργυρούπολης αφού ο εκπρόσωπος της ΕΣΠΕΔΑ ενημέρωσε ότι λόγω απροόπτου κωλύματος δε θα μπορούσε να μετακινηθεί προς το γήπεδο .
Τα μετάλια και τα διπλώματα τους πήραν όχι μόνο οι αθλήτριες που ήταν και πέρσι στην ομάδα μας αλλά κι ο προπονητής του Πορφύρα στο δεύτερο μισό της τελευταίας σαιζόν Μανώλης Αποστολογιωργάκης , ο οποίος δεν έκρυψε μάλιστα τη συγκίνηση και την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι τον θυμηθήκαμε αλλά κι εκείνος συνεχίζει να είναι κοντά στην ομάδα μας ,όπως εξάλλου κι ο προκάτοχος του Σωκράτης Μαρμαρινός που επίσης δικαιούται το μετάλλιο του αλλά δεν του το δώσαμε γιατί την ίδια ώρα έπαιζε με τον Φοίνικα στην Ηλιούπολη .
Αρχίσαμε και συνεχίζουμε .Με ένα στόχο .ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΟΜΑΣΤΕ .
Τα σετ του αγώνα με την Αργυρούπολη ήταν  25-13,25-16 ,25-9.
Διαιτητές Τοψιδέλης --Παπαδόγιαννης .Σημειωτής Σπανού . Ανθρωποι είναι ,θα κάνουν και λαθάκια.Σε τίποτα δεν επηρέασαν τη ροή του αγώνα .Η σχολαστικότητα που έδειξαν δεν είναι κατακριτέα γιατί  δείχνει διάθεση να βάλουν κανόνες στο παιχνίδι .
Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ  Γρηγορίου ,Τσαπούρη ,Χατζηκωνσταντή ,Μπαλλή ,Γκούρα (λ) ,Χαλβατζή ,Θεοχάρη ,Τζούλου ,Φίκαι ,Χατζηπέτρου ,Λιάρου(λ) ,Δελαγραμμάτικα .   
Α.Ο.Ν. ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ Χειλαδάκη ,Λιαρομάτη ,Τσιούστα ,Παναγοπούλου ,Χασιώτη( λ) ,Ζώη ,Σωτηροπούλου ,Σουλτάνου ,Παπανδροπούλου ,Στεφανοπούλου (λ) ,Βάγια ,Ψειμάδα . 


ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΒΟΛΕΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ