Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Ανοικτή επιστολή στον Δήμαρχο Πειραιά

Πλησιάζουμε προς τις δημοτικές εκλογές απο τις οποίες θα προκύψει νέα δημαρχιακή αρχή στον Πειραιά .Είτε πρόκειται γι΄ άνδρα είτε για γυναίκα ,το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Πειραιάς θα έχει νέο Δήμαρχο αφού ο Παναγιώτης Φασούλας είναι απερχόμενος κι απο την 1η Ιανουαρίου 2011 θα παραδώσει τη σκυτάλη σε άλλο πρόσωπο .
Προσωπικά ,επειδή δε θέλω με όσα θα γράψω σε αυτή την ανοικτή επιστολή ,να δεσμεύσω το τμήμα κι έτσι θα εκφράσω δικές μου απόψεις ,σκέφθηκα ότι θα είναι ενδιαφέρον αυτές τις ημέρες να μάθουν οι υποψήφιοι για τον Δήμο Πειραιά τι θέλει ένας απλός δημότης για την πόλη του σε ότι έχει σχέση με τον αθλητισμό .Τι είναι αθλητισμός ; Αυτή η ...παραβατική δραστηριότητα που δεν αναφέρεται σε κανένα απο τα προγράμματα και τις εξαγγελίες των υποψηφίων ,τουλάχιστον με βάση όσα έχουν διανείμει και κοινολογήσει  μέχρι τώρα .
Εχω την προτίμηση μου για τις δημοτικές εκλογές αλλά αυτή δεν ενδιαφέρει .
Η ανοικτή επιστολή δεν αφορά ένα άτομο αλλά το σύνολο των υποψηφίων .Οποιος  εκλεγεί ας τα σκεφθεί αυτά κι αν δεν τα διαβάσει ας του τα μεταφέρει κάποιος απο τους υποψηφίους δημοτικούς ή διαμερισματικούς συμβούλους του που ξέρουν έτσι κι αλλιώς να μας ζαλίζουν με τα τηλεφωνήματα τους και να ρυπαίνουν την πόλη .
Εκείνο που νοιάζει , έχω την ελπίδα ,είναι ότι όποιος αναλάβει τη Δημαρχία Πειραιά θα ήθελα να σκεφθεί τον παρακάτω δεκάλογο για τον αθλητισμό .
Κύριε ή Κυρία Δήμαρχε
----Εάν έχετε την καραμέλα της δικαιολογίας της έλλειψης χώρων στον Πειραιά ,κλείστε δύο απο τα πολλά άχρηστα οικόπεδα ιδιοκτησίας του Δήμου και φτιάξτε εκεί δύο προκάτ κλειστά .Είναι ντροπή για την πόλη μας να έχουμε ένα κλειστό και να μαλώνουμε γι αυτό χωρίς να μπορεί καμμία απο τις ομάδες μας βόλει και μπάσκετ να μπορεί να κάνει σωστή δουλειά.
----Αναλάβετε την ευθύνη να καλύπτετε ιατρικά με προληπτικούς ελέγχους τους αθλητές και τις αθλήτριες και να πληρώνει ο Δήμος τα έξοδα για την παρουσία γιατρών στους αγώνες .
----Αποφασίστε να προχωρήσετε σε κεντρική προμήθεια ,μέσω μειοδοτικού διαγωνισμού ,του αθλητικού υλικού ,σε ιματισμό και μπάλλες ,που χρειάζονται οι ομάδες της πόλης μας και κυρίως τα τμήματα υποδομών .Δώστε ,ανταποδοτικά ,χρήματα ή προβολή σε διάφορα σημεία της πόλης στην εταιρεία που θα προμηθεύσει το υλικό .Εάν ο διαγωνισμός γίνει με καθαρά κριτήρια , δεν είναι εκτός πραγματικότητας η πρόταση μας .Το αντίθετο μάλιστα .
----Φροντίστε ώστε να εξορθολογισθεί η χρήση των αθλητικών χώρων .Αλλού να γίνονται προγράμματα του Δήμου και μαζικής άθλησης κι αλλού αυτά των συλλόγων .Αλλού το μπάσκετ με το βόλει κι αλλού η γυμναστική .
---Αντιμετωπίστε τους υπαλλήλους των γυμναστηρίων με ενδιαφέρον και συνέπεια γιατί αυτοί οι άνθρωποι κρατούν όρθιο ότι έχει αφήσει η πλήρης αδιαφορία του ΣΥΝΟΛΟΥ των δημοτικών αρχών που ζήσαμε σε αυτή την πόλη .
---Κατανοείστε  ότι η αξιοποίηση των πόρων και της υλικοτεχνικής υποδομής του Δήμου Πειραιά είναι πολύ εύκολο να οδηγήσει στο αυτονόητο .Στη διάθεση δύο οχημάτων που κάθε Σαββατοκύριακο θα μεταφέρουν με ασφάλεια τις αποστολές των ομάδων υποδομών για τα παιχνίδια τους στα πρωταθλήματα όπου μετέχουν .
---Σκεφθείτε ότι ο Δήμος Πειραιά ,με την αδιαφορία που δείχνει για τις ομάδες του ,δημιουργεί συνθήκες ανισότητας γι αυτές .Ανταγωνιζόμαστε ομάδες που συντηρούνται απο τους Δήμους τους ή έστω παίρνουν μεγάλο μέρος των εξόδων τους απο αυτές .Οτι πρόκειται για Δήμους με πιο λίγες  ομάδες ,δε μας αφορά .Γιατί με την ίδια λογική ,είναι Δήμοι με λιγότερα έσοδα απο αυτά του Δήμου Πειραιά .
---Επιβάλλετε στα σχολεία ,που οι Δήμοι πλέον συντηρούν ,να δημιουργούν συνθήκες φιλοξενίας κι διευκολύνσεων για τα παιδιά των τμημάτων υποδομών των συλλόγων της πόλης μας και φυσικά μη δεχθείτε να φτιαχθεί άλλο σχολείο στον Πειραιά αν δεν έχει γυμναστήριο ή έστω μία σωστή αυλή για τα παιδιά .
---Δείξτε ενδιαφέρον όχι για την βιτρίνα αλλά για την ουσία .Καλή η λεζάντα των τίτλων  και της δημοφιλίας αλλά για σκεφθείτε πόσες οικογένειες στέλνουν παιδιά τους ή μετέχουν σε διοικήσειις στα 52 αθλητικά σωματεία του Πειραιά .Ψηφαλάκια είναι κι αυτά αφού έτσι κι αλλιώς έτσι έχετε μάθει να μας υπολογίζετε .Δε μας θέλετε ;
----Τέλος , σας προτείνουμε να βάλετε σορτσάκι ή φόρμα και να έρθετε να σας πάμε να τρέξετε στο ΣΕΦ για  να πάθετε χιαστό ,να παίξετε στον Αγιο Διονύση για να ...κουτουλήσετε στον τοίχο της διπλανής πολυκατοικίας ,να δοκιμάσετε να ασχοληθείτε με το μπάσκετ στα ανοικτά γήπεδα σε Φρεαττύδα ,Πειραική ,Προφήτη Ηλία ,Βοτσαλάκια για να σας πάρει ο αέρας ή να βραχείτε παρέα ,να κολυμπήσετε στο αγιάζι στα Βοτσαλάκια ,να κάνετε σερβίς απο τον ...νιπτήρα στο βοηθητικό του ''Π.Σαλπέας''αφού εκεί πρέπει να πάτε για να πάρετε φόρα ,να κάνετε μπάνιο με κρύο νερό στο ίδιο γήπεδο ,μέχρι το τέλος Οκτωβρίου ,να αθληθείτε στο  κατασκεύασμα που ονομάζεται κλειστό γήπεδο Καμινίων ,να κάνετε  στίβο εκεί όπου δωρήθηκε σε ιδιώτες δημόσια περιουσία ,να προσπαθείτε να παίξετε ποδόσφαιρο στο τεραίν του γηπέδου της οδού Αμοργού που έχει γίνει κατάλληλο για ...πατινάζ ,να προπονηθείτε σε παρκέ που είναι χειρότερα και πιο επικίνδυνα απο τα τσιμέντα .
Οταν βραχείτε ,κρυώσετε ,ξενυχτήσετε , χτυπήσετε ,πονέσετε ,ματώσετε ,σακατευθείτε τότε θα καταλάβετε τον πόνο των παιδιών μας και τον δικό μας καημό .
Φτιάξτε αθλητικές εγκαταστάσεις ,βελτιώστε τις υπάρχουσες ,μη δίνετε χαρτζηλίκια για να κλείνετε μάτια και στόματα αλλά κάντε σοβαρή κι υπεύθυνη δουλειά ,βοηθείστε το πιο ενεργό και δραστήριο κομμάτι της νεολαίας του Πειραιά .
Εγώ ντρέπομαι για τα χάλια της πόλης μου και για το αθλητικό κατάντημα της σε υποδομές και φροντίδα για τον αθλητισμό .Κι επίτηδες να υπήρχε τέτοια άρνηση ,βάσει σχεδίου ,τέτοια διάλυση δε θα παρουσίαζε ο Πειραιάς στα σπορ .
Ο Πειραιάς έχει τίμιο και λεβέντικο κόσμο που έχει μάθει να αγωνίζεται και θέλει να στείλει τα βλαστάρια του στην άθληση.
Εσείς ,δεσμευθείτε και κρατείστε τον λόγο σας .
Διαφορετικά , εάν σκεφθήκατε ότι μπορείτε να μας κοιτάτε στα μάτια ,να το ξεχάσετε.
Η χοντρή πέτσα βοηθάει στο κρύο .Το ίδιο κι η αναισθησία .
Δοκιμάστε λοιπόν τα όρια σας....



Νίκος Δελαγραμμάτικας