Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Περί εκδρομών...

Οι....εκπαιδευτικές εκδρομές των σχολείων συνεχίζονται κανονικότατα και πλέον μπαίνουν σε περίοδο ....έξαρσης.
Το τμήμα βόλεϊ του Πορφύρα έχει αυτή την περίοδο 7 ομάδες του οι οποίες αγωνίζονται σε πρωταθλήματα και από αυτές, ήδη, οι 3 ( Κορασίδες Α,Β,Γ ) έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο Final 4 του πρωταθλήματος τους.
Οι ημερομηνίες διεξαγωγής αγώνων δεν καθορίζονται από τον Πορφύρα, αλλά, από την ΕΣΠΕΔΑ, σε συνεννόηση και με τις άλλες ομάδες, στο πλαίσιο της διαθεσιμότητας και της κοινής αποδοχής.
Δεν υπάρχει δυνατότητα, συνεπώς, να μπεί η ομάδα στο πρόγραμμα των παιδιών, το οποίο είναι διαφορετικό ανά σχολείο και ανά τάξη.
Τα παιδιά θα πρέπει, άμεσα, να ενημερώσουν τους εφόρους των ομάδων τους, για τις εκδρομές που θέλουν να ακολουθήσουν, όπως και για τις εξετάσεις ξένων γλωσσών.
Θα γίνει, όπου είναι δυνατό, προσπάθεια εξυπηρέτησης, αλλά, αποκλείεται να είναι όλες ευχαριστημένες.
Προτεραιότητα θα δώσουμε ώστε να διευκολύνουμε τα παιδιά που θα εξετασθούν στις  ξένες γλώσσες και τα οποία θέλουμε να μας φέρουν αποδεικτικό συμμετοχής στις εξετάσεις.
Εάν και όπου μπορούμε να διευκολύνουμε για τις εκδρομές, θα το πράξουμε, αλλά, είναι τόσες πολλές, ώστε...κάπου θα έχουμε ταύτιση.
Συνεπώς, πολύ απλά, στον κόσμο του αθλητισμού στο επίπεδο των ομαδικών αθλημάτων, πλέον, έχετε εσείς τα παιδιά και οι γονείς σας, την ευθύνη της επιλογής.
Ολα μαζί, δεν γίνονται.
Η ομάδα έχει 15-20 παιδιά και καθένα από αυτά έχει άλλο πρόγραμμα.
Εμείς, θα πάμε με το πρόγραμμα της ομάδας. Και όποιο παιδί μπορεί και ( κυρίως ) θέλει, θα ακολουθήσει.
Ο αθλητισμός έχει ( και ) θυσίες.
Οπότε, όταν μπεί ζήτημα επιλογής, δική σας είναι η απόφαση, αλλά, σκεφθείτε πρώτα ότι είστε σε σύνολο, οπότε, πρέπει να σεβασθείτε και την προσπάθεια των άλλων, ώστε να ζητάτε και εσείς τον σεβασμό.
Α, κάτι ακόμα.
Ανακοινώσεις, του τύπου ΄΄εγώ θα πάω τότε εκδρομή, μην βάλετε παιχνίδι΄΄, προφανώς, δεν γίνονται δεκτές.
Εάν αυτό είναι το σκεπτικό, στο καλό και με την νίκη....
Πέρσι, λίγο έλειψε να μηδενισθούμε σε αγώνα, από τις εκδρομές, φέτος έχουμε πάει σε όλα τα Final 4. Μην τινάξουμε στον αέρα την προσπάθεια όλης της χρονιάς, για μία εκδρομή που πήγαμε και θα ξαναπάμε....

Υ.Γ. 1
Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε. Ούτε μας ενδιαφέρει να είμαστε ευχάριστοι. Δεν έχουμε πελάτες. Συνεργάτες έχουμε. Οι κανόνες, εξάλλου, μπαίνουν από την ΟΜΑΔΑ, όχι από τον καθένα ξεχωριστά. Νομίζω και ελπίζω ότι στο τέλος, θα γίνει αυτό που είναι το καλύτερο για το κοινό καλό, για τον δικό σας ιδρώτα...
Υ.Γ.  2
Πιστεύω ότι έγινε σαφές πως δεν έχουμε την ίδια αντίληψη για τις εκδρομές και τις εξετάσεις γλωσσομάθειας. Στο βόλεϊ του Πορφύρα, ενθαρρύνουμε άλλωστε, όπως είναι γνωστό, με κάθε τρόπο την πρόοδο στην εκπαίδευση των παιδιών, στοιχείο που αποτελεί προτεραιότητα για εμάς.
Επαναλαμβάνουμε ότι η σειρά, στο δικό μας μυαλό, είναι : ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΟ, ΒΟΛΕΪ.