Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Ο δρόμος δεν είναι, ποτέ, στρωμένος μόνο με ρόδα...

Για τις Παγκορασίδες Δ του Πορφύρα, ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ, για την προσπάθεια τους σήμερα, στο Σαλπέας, απέναντι στον ΓΣ Ηλιούπολης, στο παιχνίδι πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΔΑ.
Μη ξεχνάμε και ας μη το ξεχνούν και τα ίδια, ότι είναι στο πρώτο πρωτάθλημα τους, ότι πρόκειται για παιδιά Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και ότι στον αθλητισμό, υπάρχουν και οι ήττες, όχι μόνον οι νίκες.
Δεν υπάρχει ΄΄χάσαμε γιατί έκανα λάθος΄΄. Υπάρχει, μόνο ΄΄μαθαίνω από τα λάθη μου, γιατί μέχρι τώρα, δεν γεννήθηκε ο άνθρωπος που έχει το αλάθητο΄΄.
Δεν πρέπει να υπάρχει κλάμμα ευθύνης, αλλά, χαμόγελο χαράς για την προσπάθεια.
Η αρχή ήταν πιο εύκολη. Λόγω ...άγνοιας ...κινδύνου. Τώρα, που συνειδητοποιήσαμε ότι είμαστε στα...βαθιά, έρχεται το άγχος, κοιτάμε την βαθμολογία, αισθανόμαστε πίεση.
Αυτό είναι το πραγματικό λάθος.
Το βόλεϊ είναι άθληση και διασκέδαση. Είχαμε 3 νίκες, ήλθε η πρώτη ήττα. Μέσα στο πρόγραμμα είναι όλα. Και η απόλαυση και η πίκρα.
Φυσικά, καλό θα είναι να βάζουμε το βόλεϊ ως προτεραιότητα, εφόσον είμαστε, πλέον, σε ομάδα που αγωνίζεται σε πρωτάθλημα. Περιμένουμε ότι θα ισχύσει αυτό, προοδευτικά, για όλες και όλους.
Περαστικά στα παιδιά μας που έχουν προβλήματα με τραυματισμούς ( Αναστασία, Ιρια ) και μια μεγάλη αγκαλιά για όλα όσα αγωνίσθηκαν σήμερα και όσα ήταν, για διάφορους λόγους, εκτός αποστολής.
Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος, ποτέ, μόνο με ρόδα.
Ομως, η ήττα, που δεν ισοδυναμεί με αποτυχία, μας βοηθά. Μας κάνει πιο δυνατούς. Γιατί, αυτός είναι ο αθλητισμός.
Πιτσιρίκες, ψηλά το κεφάλι. Μην τρελαίνεστε. Μάθετε να το διασκεδάζετε, γιατί, αλλιώς, τα χάσαμε όλα. Εδώ πάμε να γίνουμε καλύτεροι, όχι να μπαίνουμε στο γήπεδο και να τρέμουμε μην κάνουμε σφάλμα. Αν σκέπτεστε ενοχικά, ατυχήσαμε όλοι μαζί. Αλλοίμονο....
Μπράβο σε όλα τα παιδιά μας για την προσπάθεια σας. Συγχαρητήρια στην Ηλιούπολη για τη δίκαιη νίκη της.
Τα σετ ήταν : 17-25, 19-25, 21-25.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Πόπη Καλλή ) : Τασιούδη, Πίσαρη, Εξάρχου, Α.Μαννέ, Ευστρατίου, Λαφαζάνου, Χατζηδάκη, Α.Σακιζλή, Ι.Σπαθούλα, Μ.Ψαρράκη, Πανούση, Τσίντζου, Αντωνίου, Πυκνή.