Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Δύο Final 4 το Σαββατοκύριακο 1-2 Απριλίου για τις Κορασίδες του Βόλεϊ του Πορφύρα

Το Σαββατοκύριακο 1-2 Απριλίου, οι Κορασίδες Β και Γ του βόλεϊ του Πορφύρα, θα αγωνισθούν στα αντίστοιχα Final 4, των αντίστοιχων πρωταθλημάτων της ΕΣΠΕΔΑ, όπου κέρδισαν άξια την παρουσία τους, ανάμεσα στις 4 καλύτερες ομάδες όλης της Ενωσης των 2.500.000 κατοίκων.
Το Final 4 των Κορασίδων Β θα πραγματοποιηθεί στη Δραπετσώνα και στον δεύτερο ημιτελικό, θα παίξουν Δραπετσώνα-Πορφύρας στις 3 μ.μ. το Σάββατο 1 Απριλίου. Στον πρώτο ημιτελικό, θα αγωνισθούν, στις 1 μ.μ., Πανιώνιος-Αλιμος.
Ο μικρός τελικός θα γίνει την Κυριακή 2 Απριλίου, στις 6.30 μ.μ και ο μεγάλος τελικός στις 8.30 μ.μ.
Το Final 4  των Κορασίδων Γ θα διεξαχθεί στο κλειστό Μελίνα Μερκούρη, στο Ρέντη, έδρα του Ολυμπιακού και το Σάββατο 1 Απριλίου θα παίξουν στον πρώτο ημιτελικό Πορφύρας-Ευρυάλη στις 11.30 π.μ. και στον δεύτερο ημιτελικό στις 1.30 μ.μ. Ολυμπιακός-ΓΣ Ηλιούπολη.
Ολα αυτά, φυσικά, με την προϋπόθεση ότι ο Πορφύρας θα κερδίσει στον εξ αναβολής αγώνα τον Πανιώνιο, την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη, αλλιώς, θα πάμε εμείς με τον Ολυμπιακό και ο ΓΣ Ηλιούπολη με την Ευρυάλη.
Ο μικρός τελικός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου στις 2 μ.μ. και ο μεγάλος τελικός στις 4 μ.μ.
Το γεγονός ότι και τα δύο Final 4 διεξάγονται σε ένα Σαββατοκύριακο, έχει την εξήγηση του, καθώς, το Σαββατοκύριακο 8-9 Απριλίου ήταν, ήδη, δεσμευμένο για τα Final 4 στο Κύπελλο Ανδρών-Γυναικών και στο πρωτάθλημα Παίδων ενώ ακολουθεί το Πάσχα και στη συνέχεια, τελευταίο Σαββατοκύριακο του Απριλίου, θα γίνει η τελική φάση του πρωταθλήματος Κορασίδων Α.
Δυστυχώς, η απόφαση της ΕΟΠΕ για μη διεξαγωγή αγώνων στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, προκειμένου να έχει, επιπλέον, θεατές το Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών, έφερε αλυσίδα προβλημάτων από τις αναβολές και όλα αυτά τα βρίσκουμε μπροστά μας.
Και πέρσι τα ίδια και φέτος τα ίδια, ας ελπίσουμε να μην γίνουν τα ίδια και του χρόνου...
Διευκρινίζουμε ότι ο Πορφύρας δεν έθεσε υποψηφιότητα για τη διοργάνωση τελικής φάσης στις Κορασίδες Β και Γ και ότι, παρά την επιβάρυνση που θα υποστεί σε λειτουργικό επίπεδο, με δύο ομάδες του να παίζουν την ίδια ημέρα, σε Final 4, εμείς ως σύλλογος, βάζουμε το κοινό καλό πάνω από το στενό σωματειακό και μικροπολιτικό συμφέρον, δίνοντας σε όλες και όλους το καλό παράδειγμα, για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη σχέση με το άθλημα.
Οι αποφάσεις της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΣΠΕΔΑ για τα Final 4, πάρθηκαν ομόφωνα από τον Πρόεδρο Γιώργο Κογκαλίδη και τον Αντιπρόεδρο Νίκο Δελαγραμμάτικα, εκπρόσωπο του ΑΟΦ Πορφύρας.
Καλά παιχνίδια, με ΥΓΕΙΑ και ελπίζουμε όλες οι αθλήτριες μας να επιλέξουν να αγωνισθούν για αυτό που οι ίδιες κέρδισαν, ως μέλη ενός συνόλου, με πνεύμα κοινής ευθύνης.
Εμείς, θα είμαστε εκεί.