Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Κάτι καλό γίνεται στον Πορφύρα

Η πάγια αρχή μας είναι ότι στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα δεν έχουν πρωτεύουσα σημασία τα αποτελέσματα. Μετρά πρώτα απο όλα να αποκτήσουν αθλητική νοοτροπία τα παιδιά και να διευκολυνθούν όπως και να υποστηριχθούν ,με σωστή εκπαίδευση ,στην προσπάθεια τους για κοινωνικοποίηση.
Αυτό θα λέμε είτε κερδίζει ο Πορφύρας είτε χάνει.
Για να χαρείς πρέπει πρώτα να μάθεις τι σημαίνει προσπάθεια ,κόπος ,ίσως και πόνος.
Αν δεν μοχθήσεις ,δεν έχεις στον αθλητισμό την πολυτέλεια της μαμάς και του μπαμπά που μονίμως στα έχουν όλα έτοιμα και σε βλέπουν σα ...μωρό μέχρι να κλείσουν τα μάτια τους ,στα βαθιά γεράματα τους.
Μας αρέσει ότι κάτι καλό γίνεται στον Πορφύρα απο την άποψη ότι μεγαλώνει η βάση των υποδομών μας με αριθμό που τροφοδοτείται αυξητικά απο κοριτσάκια τα οποία μας λένε ότι έρχονται στην ομάδα μας επειδή ''ακούνε καλά λόγια''.
Απο αυτές τις φουρνιές των κοριτσιών συγκροτείται κυρίως η ομάδα μας των Παγκορασίδων που είναι καινούρια και baby face.
Παίξαμε σήμερα στο Καματερό με τον Ατταλο ,ένα σωματείο που είναι πολύ τυχερό που έχει ως τεχνικούς υπεύθυνους την κ.Κομνηνού και τον κ.Κομνηνό ,ένα εξαίρετο δίδυμο ανθρώπων του αθλητισμού.
Στην 12άδα μας ήταν και αγωνίσθηκαν ,μάλιστα το ένα του ΄99 ως βασικό , 2 κοριτσάκια γεννημένα το 2000 ,3 του 1999 ,2 του 1998 ,1 του 1997 και μόλις 4 του 1996.
Παρουσιάσαμε δηλαδή ομάδα για ...Μίνι.Εκεί που ανήκαν πέρσι η Κατερίνα Ζαννή ,η Αναστασία Καρβούνη ,η Ευτυχία Θεοδωρή ,η Εφη Υφαντή ,η Βασιαλένα Κωτσάκη,η Νικολέττα Παυλίδου .οι 6 δηλαδή απο τις 12.Και όμως τα μωρά της  Πόπης Χατζηκωνσταντή ανταποκρίθηκαν άμεσα και με τρόπο εξαιρετικό.
Με δουλειά ,προσοχή και πάντα με επιμέλεια για το σχολείο  ,δε χωρά αμφιβολία ότι θα πάνε μπροστά και στον αθλητισμό και στη ζωή τους όλα αυτά τα παιδιά τα οποία βοηθούν πολύ με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα αλλά και τις πρωτοβουλίες τους η Μαριάννα Λιάρου και η Ανδρονίκη Πρίφτη που ωριμάζουν απο τα 14.5 καθώς είναι απο τα....8 στον Πορφύρα.Οπως και η αλάνθαστη πια Ειρήνη Πρίφτη που έχει κάνει υπομονή μεγαλύτερη και απο τον...Ιώβ αλλά πάντα σκύβει το κεφάλι και αγωνίζεται.
Κοντά τους κερδίζουμε την πολύ ανεβασμένη φέτος Διονυσία Παλημέρη και την νέα παρουσία της Χριστίνας Γεροκούνα .
Ατυχη της ημέρας η Πέννυ Παπαδήμα που έπαθε διάστρεμμα στην προθέρμανση και δεν αγωνίσθηκε αλλά οι συναθλήτριες της την ευχαρίστησαν με την απόδοση τους.
Ο Πορφύρας εμπιστεύεται τα κορίτσια του και θέλει να τα δεί όλα να προοδεύουν .
Είμαστε σε καλό δρόμο αλλά χρειάζεται συγκέντρωση και τακτική παρουσία στις
προπονήσεις και αυτό φυσικά ισχύει και για τις Κορασίδες μας και για τις Νεάνιδες μας και  για τα Μίνι μας .
Και πάνω απο όλα να διατηρήσουμε το σημερινό επίπεδο συμπεριφοράς ,σεβασμού και ευ αγωνίζεσθαι.
Την ημέρα που θα τα χάσουμε αυτά ,καλύτερα να πάμε σπίτι μας.
Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 0-3 σετ υπέρ του Πορφύρα που έπαιξε προσεκτικά ,δεν έκανε λάθη και αυτή τη φορά έφυγε απο το Καματερό νικητής ενώ πέρσι είχε χάσει στο ίδιο πρωτάθλημα από τον Ατταλο που είναι μία εξαιρετική ομάδα η οποία θα προχωρήσει και ήδη άλλωστε παράγει σπουδαίο αθλητικό και κοινωνικό έργο.
Αυτή ήταν η τρίτη νίκη μας σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα Παγκορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ.
Τα σετ ήταν 16-25,4-25 και 9-25.
Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ
Λιάρου,Α.Πρίφτη,Ε.Πρίφτη ,Παλημέρη,Γεροκούνα,Ζαννή , Θεοδωρή,Υφαντή,Παυλίδου,Β.Κωτσάκη,Παπαδήμα.