Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Το βόλει του Πορφύρα κοντά στα παιδιά με νοητική στέρηση


Τα παιδιά με νοητική στέρηση θα μπορούσε να είναι τα δικά μας .Τα αισθανόμαστε όμως σα να είναι δικά μας.Ο αθλητισμός άλλωστε αυτό διδάσκει .Τον σεβασμό στις αξίες της ζωής .
Οταν έχεις ένα αγαθό δεν το λογαριάζεις όσο και όπως πρέπει.Οταν το χάνεις ή κοιτάς πιο πέρα απο τη μύτη σου ,καταλαβαίνεις πολλά αλλά τότε είναι αργά .
Το τμήμα βόλει γυναικών του Α.Ο.Φ. Πορφύρας ,στο πλαίσιο των ενεργειών που καταβάλλει  προκειμένου να προσφέρει αρωγή στην κοινωνία και να συμπαρασταθεί σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη την βοήθεια μας, στέκεται απο σήμερα αλληλέγγυο των ενεργειών που καταβάλλονται για την ενίσχυση του έργου της Πειραικής Ενωσης Γοινέων Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με νοητική στέρηση ,που δραστηριοποιείται στα Καμίνια του Πειραιά.
Πλέον ,θα αναλάβουμε ως τμήμα βόλει γυναικών του Πορφύρα  πρωτοβουλίες στήριξης των παιδιών που αντιμετωπίζουν την ιδιαιτερότητα της νοητικής στέρησης καθώς άλλωστε όσοι ασχολούνται με αυτόν τον φορέα μαθαίνουμε ότι κάνουν εξαιρετική δουλειά και παράγουν σπουδαίο έργο, οπότε εύλογα απαιτείται η τουλάχιστον ηθική αλλά και έμπρακτη στήριξη τους για να μη νιώθουν μόνοι.
Στα προγράμματα αυτού του φορέα έχουν ενταχθεί 22 παιδιά που ακολουθούν εφαρμογές ειδικής αγωγής ,μαθησιακής υποστήριξης ,ψυχολιγικής και ψυχιατρικής παρακολούθησης και υποστήριξης ,ειδικής φυσικής αγωγής ,χοροθεραπείας ,κατασκευών ,συμβουλευτικής γονέων ,πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων ,ψυχαγωγίας και επισκέψεων σε χώρους πολιτισμού και άθλησης.
Στην Πειραική Ενωση Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με νοητική στέρηση ,προσφέρουν τις υπηρεσίες τους επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων ενώ εποπτεύεται απο παιδοψυχίατρο που ασκεί την επιστημονική διεύθυνση.

 
ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΒΟΛΕΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ