Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Στείλτε τα παιδιά σας στο γήπεδο, μην τους κόβετε τον αθλητισμό

Εμείς το γνωρίζαμε, γιατί πέρα απο το υποκειμενικό στοιχείο και την αγάπη που έχουμε στον αθλητισμό, το ζούμε και το βλέπουμε καθημερινά αφού όλη την ημέρα κινούμαστε γύρω απο τα σπορ και αυτά είναι η ίδια η ζωή μας.
Να όμως που οι ειδικοί επιβεβαιώνουν ως σωστό αυτό που λέμε και στέλνουν προς τους γονείς το μήνυμα να προτρέπουν τα παιδιά τους να αθληθούν.
Ο κ.Ιωάννης Κούρος, Πρόεδρος  της Εταιρείας Ψυχολογικής Ψυχιατρικής Ενηλίκου και Παιδιού, επισημαίνει στο πλαίσιο σχετικής έρευνας '' Οι γονείς πρέπει να επιδιώκουν τον συνδυασμό της προσπάθειας απόκτησης γνώσεων και όποιων επαγγελματικών δεξιοτήτων με μία φυσιολογική καθημερινότητα στην οποία εντάσσονται ο αθλητισμός που προσφέρει κοινωνικοποίηση, οι παρέες, τα πάρτυ, η διασκέδαση. Κανένα παιδί  δεν έπαθε τίποτα με 2 ώρες προπόνηση την εβδομάδα και 1 αγώνα. Αντίθετα, βγήκε ωφελημένο. Επίσης ,οι γονείς βλάπτουν τα παιδιά τους όταν τα πιέζουν να αποφασίσουν τι επάγγελμα θα ακολουθήσουν. Ετσι θα γίνουν άτομα που θα έχουν συνέχεια το ανικανοποίητο''.
Σύμφωνα με τη στατιστική του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, μόλις 2 στα 10 παιδιά που πηγαίνουν στο Λύκειο αθλούνται. Η αναλογία είναι 4 στα 10 παιδιά Γυμνασίου και 5 στα 10 παιδιά Δημοτικού.
Οι ειδικοί προσθέτουν ότι είναι πολύ χρήσιμο για τα παιδιά να αθλούνται ώστε να γυμνάζονται και να εκτονώνονται, καθώς συμπληρώνουν ότι ''πρέπει να έχουν χρόνο και για παιχνίδι και για αυτό θα πρέπει έστω τα Σαββατοκύριακα να προπονούνται στο σπορ που τους αρέσει''.