Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ποιός δουλεύει ποιόν ;

Με όλο τον σεβασμό στην ιστορία του Πορφύρα, στην επαγγελματική υπόσταση μου και στα παιδιά μου,απλώς καταγράφω μερικές σκέψεις μου επειδή αισθάνομαι να με πνίγει πια το δίκιο και γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με το ποιός δουλεύει  ποιόν αλλά και με την ισονομία και ισοτιμία που ΕΛΠΙΖΕΙ  κάθε πολίτης να έχει στη ζωή του ,για οτιδήποτε τον υποχρεώνει να καταφύγει στη δικαιοσύνη(...).
Και μην βιασθεί κανείς να πεί ''περσινά ξίνά σταφύλια'΄' .Γιατί ακόμα και τα κοτσάνια απο τα σταφύλια χρησιμεύουν για να βγάλουμε τσίπουρο.
Παρατηρώ λοιπόν ότι τα όργανα και οι επιτροπές που ασχολούνται με τις προσφυγές στο χώρο του αθλητισμού τρέχουν με διαδικασίες εξπρές  για να συζητήσουν υποθέσεις απο όλα τα σπορ,ειδικά δε όταν πρόκειται για ομάδες με πάρα πολύ ισχυρή υποστήριξη....
Και δεν μπορώ παρά να αισθάνομαι ότι την ομάδα που υπηρετώ ,τον Πορφύρα ,την αντιμετώπισαν λες και ήταν...τρισκατάρατη.
Την προσφυγή μας για την Βίλντε την απέρριψε το ΑΣΕΑΔ ως εκπρόθεσμη ,στο τέλος  Οκτωβρίου.
Και εδώ οι δικαστές τρέχουν να προλάβουν όχι τις ημέρες αλλά τις ώρες....
Την προσφυγή μας την καταθέσαμε στις 7 Ιουλίου.Το ΑΣΕΑΔ με ...ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ έκανε δεκτή ως νόμιμη ημερομηνία αυτή της παραλαβής και όχι εκείνη της αποστολής με συστημένη επιστολή.
Ετσι την απέρριψε ως ...εκπρόθεσμη.
Αλλά ακόμα και με αυτό το σκεπτικό του ΑΣΕΑΔ που δέχθηκε ωστόσο τα παράβολα ,όρισε και συζήτησε κανονικά την υπόθεση ,η προσφυγή μετρά απο τις 12 Ιουλίου .Και ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να ορισθεί η συζήτηση μίας προσφυγής μέσα σε 15 ημέρες .
Ακριβώς αυτό έγινε με το ΑΣΕΑΔ.Την όρισε στις ....6 Σεπτεμβρίου για τις..15 Σεπτεμβρίου.
Ποιός δουλεύει ποιόν ;
Οσο για τα ....αδιάσειστα στοιχεία περί της εποχικότητας της παρουσίας της Βίλντε στην Ελλάδα ας περιμένετε και θα επανέλθουμε για να...ενισχύσουμε την υπερασπιστική θέση της Φιλίας  που είχε αναφέρει στην εκδίκαση της προσφυγής μας ότι ''η κοπελίτσα πήγε μόνο για 2 μήνες στην Αμερική για ένα σεμινάριο''.
Και φυσικά ,επειδή όλα έχουν ένα όριο θα ζητήσουμε ,για την ηθική δικαίωση μας ,απο την Ομοσπονδία να δημοσιοποιήσει τα πλήρη στοιχεία που αφορούν τη διαδικασία έκδοσης του δελτίου της Καλτουρμίδου.Για να δούμε ,για την ιστορία ,έστω όλες τις ημερομηνίες των σχετικών εγγράφων και να καταλάβουμε όλοι πολλά ....Να δούμε και τις υπογραφές....Και να καταλάβουμε τους ρόλους....
Το δίκαιο είναι πολιτική .Δείτε άλλωστε και ποιά επαγγελματική τάξη έχει τους πιο πολλούς εκπροσώπους στην Βουλή....
Ο Πορφύρας είναι εδώ και με σεβασμό προς όλες και όλους ,όμως ,όταν βλέπω καταστάσεις και πράγματα που με προσβάλλουν ως άνθρωπο και ως πολίτη ,δεν μπορώ να μην εκφράσω την άποψη μου.
Επειδή αντιδράσαμε με ηπιότητα και κοσμιότητα μη νομίζετε ότι τρώμε κουτόχορτο.
Η αξιοπρέπεια δε συνιστά αδυναμία.....

Ν.Δελαγραμμάτικας