Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Κανείς δεν βάζει μυαλό ;

Στα 4 τελευταία χρόνια η ομάδα βόλει γυναικών του Πορφύρα λειτουργεί άκρως ανταγωνιστικά και κάνει πρωταθλητισμό ενώ έχει στεφθεί 2 φορές Κυπελλούχος.
Δυστυχώς, επειδή δεν είχαμε τη δυνατότητα να βασιζόμαστε μόνο στα παιδιά απο το φυτώριο μας, μπήκαμε στη διαδικασία των μεταγραφών.
Ευτυχώς, επιλέξαμε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ αθλήτριες και ως χαρακτήρες και ως πρόσωπα με αθλητική ποιότητα. Σε  1 ή 2 απο αυτά τα κορίτσια, δεν καταφέραμε να φερθούμε όπως ακριβώς θα επιθυμούσαμε, ωστόσο, θα υπάρξουν και σφάλματα αλλά και αδυναμίες όπως και  παρανοήσεις.
Αισθανόμαστε ότι με ΟΛΕΣ τις αθλήτριες που φόρεσαν ή φορούν τη φανέλλα του Πορφύρα έχουμε και θα έχουμε καλές σχέσεις και για αυτό άλλωστε διατηρείται η επαφή μας.
Τώρα, ξεκινούμε τη διαδικασία να κάνουμε ακόμα καλύτερη την ομάδα μας.
Κρατάμε τον κορμό που μας έχει δώσει χαρές και διακρίσεις, υπερηφάνεια και χαμόγελα και προχωράμε για να πραγματοποιήσουμε προσθήκες. Πάντα με λογική και δίχως ακροβασίες και τυχοδιωκτισμούς γιατί αυτή η ομάδα πρέπει και θα υπάρχει και όταν εμείς κουρασθούμε και πάμε σπίτι.
Δεν είναι προσωπική υπόθεση το βόλει του Πορφύρα αλλά πλέον τρόπος ζωής για εκατοντάδες οικογένειες που εμπιστεύθηκαν και εμπιστεύονται τα κορίτσια τους στην ομάδα μας.
Το βόλει γυναικών του Πορφύρα είναι ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.
Γιατί, είναι το μοντέλλο μιας ομάδας που βασίζεται σε απλούς, καθημερινούς ανθρώπους και χωρίς λόγια, φανφάρες και υπερβολές ή αφιερώσεις στον ''υπέροχο λαό'', αποτελεί μία δύναμη που δε θα σταματήσει να αποδεικνύει την υπεροχή της σε όλους τους τομείς.
Ωστόσο, απο τις πρώτες συζητήσεις και επαφές μας, βλέπουμε να επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία.
Μυαλό κανείς δεν βάζει.
Εδώ η χώρα πάει για φούντο και άνθρωποι που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ομάδες ως παράγοντες συνεχίζουν να τρελαίνουν τα κορίτσια, να τάζουν πολλά, να διαδίδουν ότι ξοδεύουν μία περιουσία για την ομάδα τους, να ζητούν μία περιουσία για μία αθλήτρια τους.
Σοβαρευθείτε γιατί εσείς φταίτε για τα χάλια που κατηγορείτε και σχολιάζετε...
Πάψτε να λέτε μπούρδες γιατί απο εδώ και εμπρός, σας δίνω τον λόγο μου ότι θα αναφέρομαι ονομαστικά στις ανακρίβειες και τις αμετροέπειες σας.
Δεν είναι δυνατό να μοιράζετε με το στόμα χιλιάρικα, να παραμυθιάζετε, να κατηγορείτε, να κοστολογείτε με δικά σας μέτρα, να τάζετε εγγυήσεις και να κρατάτε ψηλά τα κασέ που εσείς δεν μπορείτε ή δε θέλετε να καλύψετε.
Και τα κορίτσια βέβαια το θέλουν το παραμύθι τους. Τους αρέσει να λένε ''έχω συμβόλαιο'', ''παίρνω τόσα κάθε μήνα γιατί με πληρώνουν για να παίζω βόλει'', ''με έχουν ανάγκη και μου τα έδωσαν αλλά εγώ πήγα εκεί μόνο για να περάσω χαλαρά τη χρονιά'', '' σε ποιά κατηγορία είπατε ότι παίζει η ομάδα σας ;''.
Λοιπόν, μία και τέλος.
Ο Πορφύρας θα ενισχυθεί και θα είναι καλύτερος στην επόμενη σαιζόν.
Δεν πρόκειται ωστόσο να μπούμε σε διαδικασία διαπραγμάτευσης σε επίπεδα όπου δεν υπάρχει λογική.
Δεν πρόκειται να υποστούμε ότι άλλα καλοκαίρια, με εκβιασμούς, διλήμματα και περίεργες καραμπόλες ανάμεσα σε γειτονικές ομάδες, με ανίερες συμμαχίες.
Δεν πρόκειται να δεχθούμε να ευτελισθεί η ομάδα μας με συμμετοχή σε συζητήσεις ...ονειρώξεων και για καμμία και κανέναν δε θα είμαστε το αποκούμπι τους.
Και ότι μας λένε ή επιβεβαιώνουμε και είναι προκλητικό, υπερβολικό ή προσβλητικό, θα το γράφουμε εδώ. Για να το μαθαίνετε.
Θα σας κοινοποιήσουμε, ανοιχτά, τις απαντήσεις που θα παίρνουμε και οι οποίες θα πρέπει να αποκαλύπτονται για να τελειώνει αυτή η ιστορία με την εσωστρέφεια, την αίσθηση μοναδικότητας και τον ναρκισισμό.
Το βόλει άλλωστε πρέπει να έχει εξωστρέφεια και όχι εσωστρέφεια.
Και η κοινωνία οφείλει να γνωρίζει τα πάντα.
Οποιοι και όποιες δεν έχουν βάλει μυαλό, απλώς θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι σε αυτή τη ζωή υπάρχει και η κριτική.
Οπως εγώ τη δέχομαι καθημερινά, να μάθετε να τη δέχεστε και εσείς.
Τώρα που γνωρισθήκαμε καλά, θα τα λέμε ακόμα καλύτερα.
Οι μαγκιές θα πληρώνονται και τα εξυπνακίστικα αλλά και οι συμπαιγνίες  θα αποκαλύπτονται, ειδικά μαζί με την αχαριστία και την βρωμιά.
Καλή σας εβδομάδα.
Οπως καταλαβαίνετε, το παιχνίδι θα το παίξει ο Πορφύρας όπως σας υποσχεθήκαμε.
Με το σταυρό στο ένα χέρι και το άλλο ελεύθερο....Για άμυνα...


Ν.Δελαγραμμάτικας