Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Να και η επιβεβαίωση...

H EOΠΕ και οι σύλλογοι αποφάσισαν να γίνει το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών με 12 ομάδες την περίοδο 2012-13 και με 8 την περίοδο 2013-14.
Οι ομάδες  συμφώνησαν ώστε το πρωτάθλημα να διεξαχθεί σε δύο φάσεις (Α και Β) και στη Β οι ομάδες να αγωνιστούν για τις θέσεις 1-6 και 7-14, μεταφέροντας βαθμολογικό συντελεστή.
Παράλληλα, προτάθηκε σε περίπτωση αποχώρησης ομάδας από την Α1 γυναικών πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος να μην αντικατασταθεί και το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με τη συμμετοχή των υπολοίπων ομάδων.
Το πρωτάθλημα 2012-2013 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 12 ομάδων. Αυτό σημαίνει ότι από το γκρουπ 8-14 η πρόταση είναι να υποβιβαστούν οι πέντε τελευταίες ομάδες και να προβιβαστούν από την Α2 τρεις ομάδες, δηλαδή οι πρωταθλητές των τριών ομίλων.
Επίσης, από την περίοδο 2013-2014 το πρωτάθλημα να αποτελείται από οκτώ (8) ομάδες, πρόταση, η οποία έγινε αποδεκτή από όλες τις ομάδες με εξαίρεση την Κερατέα.
Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα των ξένων με τα σωματεία να καταθέτουν τις απόψεις – προτάσεις τους σχετικά με το αν θα πρέπει να υπάρξει αύξηση του αριθμού.
Τέλος, εξελέγη τριμελής Επιτροπή η οποία αποτελείται από τους Κώστα Παπαδημητρίου (ΑΕΚ), Νίκο Μαντούβαλο (Ολυμπιακό) και Σπύρο Δεπάολη (Ηρακλής Κηφισιάς). Ρόλος της Επιτροπής θα είναι η συνεργασία με την Επιτροπή Πρωταθλημάτων για θέματα οργάνωσης και προβολής της Α1.
Οι οιριστικές αποφάσεις για το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών θα παρθούν στο Δ.Σ. της ΕΟΠΕ στις 8 Ιουνίου.