Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Wild card στο βόλει γυναικών

Στην προσπάθεια δημιουργίας ενός ανταγωνιστικού Πρωταθλήματος Α1 Κατηγορίας Γυναικών και τη διασφάλιση του επιπέδου των ομάδων που συμμετέχουν, η Ε.Ο.ΠΕ. σύμφωνα με το άρθρο 10 παράγραφος δ του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων καταθέτει την παρακάτω Πρόταση Εφαρμογής Κριτηρίων για την συμμετοχή νέων Ομάδων στο Πρωτάθλημα που διοργανώνει η Ε.Ο.ΠΕ., με «ΚΑΡΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - WILDCARD». Βασικός στόχος της πρότασης είναι:
- Η εξασφάλιση του αγωνιστικού επιπέδου των ομάδων
- Η συμμετοχή στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών «υγιών» ομάδων
Έτσι λοιπόν, η Ομοσπονδία καθορίζει τους ειδικούς όρους συμμετοχής των ομάδων γυναικών στο Πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας για να διατηρηθεί το αγωνιστικό επίπεδο των ομάδων.
Η εφαρμογή κριτηρίων για την συμμετοχή στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών, αποτελεί και ένα βασικό «όχημα» για την βελτίωση της αξιοπιστίας του Πρωταθλήματος.
Από την εφαρμογή κριτηρίων για την συμμετοχή στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών εξαιρούνται ομάδες που ανήκουν στην δύναμη των Ενώσεων Ε.Σ.Π.Α.Α.Α. ,Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. και Ε.ΠΕ.Σ.Θ. 
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ WILDCARD

Η ομάδα που θα καλύπτει την θέση με «Κάρτα Ελεύθερης Συμμετοχή (WildCard)», πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις που θα θέσει η Ε.Ο.ΠΕ. Οι υποψήφιες ομάδες θα αξιολογούνται από Ειδική Επιτροπή, με βάση συντελεστές σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα.
Τα κριτήρια θα αφορούν τομείς, όπως:
- Γηπεδικές εγκαταστάσεις
- Ύπαρξη άλλων επαγγελματικών ομάδων (ποδοσφαίρου, μπάσκετ κ.α.)
- Ανάπτυξη βόλεϊ
- Αριθμός θεατών
- Υποστήριξη από Τοπικούς φορείς (Περιφέρεια, Δήμος)
- Ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις
- Αεροπορική, οδική ή ακτοπλοϊκή σύνδεση
- Υποδομές εγκαταστάσεων υγείας (Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας)