Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ενα πρωινό απόλαυσης, χωρίς μιζέρια...

Πέρασαμε καλά σήμερα το πρωί. Απολαύσαμε τη συμμετοχή των Μίνι του Πορφύρα στο Α΄τουρνουά Μίνι βόλει αυτής της σαιζόν, στο κλειστό γήπεδο του  Κερατσινίου, στην ιχθυόσκαλα.
Η διοργάνωση και η φιλοξενία του Απολλώνιου και της ΕΣΠΕΔΑ ήταν εξαιρετικού επιπέδου, οι αγώνες πολύ όμορφοι και η διάθεση όλων πολύ καλή, καθώς πράγματι αποδείχθηκε ότι για παιδιά, προπονητές, διοικούντες και γονείς ήταν μία διέξοδος απο την καθημερινή μιζέρια και μαυρίλα αυτό το τουρνουά.

Η συμπεριφορά, η συνεργασία, η ευγένεια ήταν στα πλαίσια που ορίζει και χαράζει το βόλει γυναικών και αυτό ήταν ότι σπουδαιότερο.
Τα 30 κορίτσια του Πορφύρα, που είχε απο τις πλέον πουλάριθμες παρουσίες, έδειξαν σαφή βελτίωση, φάνηκε ότι ο προπονητής τους Γιάννης Τσουρουγιάννης δουλεύει μαζί τους μεθοδικά και εφόσον έχουν υπομονή και προχωρήσουν χωρίς να αφήνουν κενά πίσω τους, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε μία διετία θα αποτελούν μία πάρα πολύ καλή φουρνιά.
Πρόκειται άλλωστε για...ολοκαίνουργια Μίνι στην πλειοψηφία τους και για παιδιά που έχουν πολλά χρόνια μπροστά τους, μέχρι να τα...πλακώσουν τα βιβλία.
Αν και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν τα παιδιά εντέλει τα πλακώνουν τα βιβλία ή το πάπλωμα, όταν χάνουν προπονήσεις ή όταν σταματούν το βόλει....
Ευτυχώς, τα παιδιά μας ξεπέρασαν γρήγορα το άγχος που είχαν στο ξεκίνημα και στη συνέχεια απέδωσαν όπως έχουν μάθει και μπορούν.
Του χρόνου βέβαια θα πρέπει να προετοιμάζονται απο τώρα ότι θα έχουν και τρίτη προπόνηση για να δουλεύουν ακόμα περισσότερο με τον Γιάννη, σε τεχνική.
Η συμπεριφορά τους ήταν άριστη και ήταν πειθαρχημένες και προσεκτικές.
Μπράβο και στους γονείς των παιδιών που δείχνουν ότι αποτελούν και αυτοί μία εξαιρετική ''φουρνιά''.   
Κατά τα άλλα, ευχάριστο είναι ότι είδαμε ξανά Μίνι απο την Προοδευτική ενώ ήταν για πρώτη φορά μετά απο καιρό, πολλά τα παιδάκια απο τον Τελαμώνα και έκανε...ντεμπούτο η Φιλία Περάματος που ήταν πολύ καλή.
Συνολικά, πήραν μέρος στο τουρνουά 15 σωματεία.
Απολλώνιος, Πορφύρας, Αρτεμις, Ολυμπιακός, Προοδευτική, Πετρούπολη, Μελάς, Ιάσωνας, Τελαμώνας, Αγιοι Ανάργυροι, Αρης Αμφιάλης, Ατταλος, Φοίνικας, Φιλία Περάματος και Αιολος Ταύρος.