Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Η μεταγραφική περίοδος

Στις 25 Ιουλίου θα αρχίσει και στις 25 Αυγούστου θα ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος αυτό το καλοκαίρι.
Το διάστημα είναι επαρκές, ωστόσο, θα ήταν ακόμα καλύτερο αν άρχιζαν οι μεταγραφές λίγο νωρίτερα και τελείωναν στις 13 ή και στις 20 Αυγούστου.
Ωστόσο, αναμφίβολα,οι ημερομηνίες είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και δεν υπάρχει σχέση με το περσινό χάλι όταν μέχρι τα μέσα  Οκτωβρίου πραγματοποιούντο μεταγραφές, με αποτέλεσμα να είναι προφανής η αλλοίωση των πρωταθλημάτων, κυρίως των τοπικών που είχαν ήδη αρχίσει.
Θα πρέπει να τηρηθούν οι ημερομηνίες, πάντως, προκειμένου να είναι δίκαιο το παιχνίδι για όλους.
Γιατί δεν αρχίζει νωρίτερα η μεταγραφική περίοδος ;
Μα επειδή μέχρι τις 30 Ιουνίου έχει μία ομάδα το δικαίωμα να δηλώσει ότι αποχωρεί απο το πρωτάθλημα στο οποίο μετέχει, ώστε να δώσει τη θέση της σε άλλη η οποία είναι δεδομένο ότι χρειάζεται τα απαραίτητα χρονικά περιθώρια ώστε να ενισχυθεί προκειμένου να είναι ανταγωνιστική.
Κάθε απόφαση έχει τις δικές της παραμέτρους και όπως επικρίνουμε άλλες, έτσι πρέπει να παρουσιάζουμε πάντα τα πραγματικά δεδομένα, με ρεπορτάζ και επιχειρήματα.
Το βόλει δε θα πάει μπροστά με τις υστερίες και την εγωπάθεια αλλά μόνο αν είναι προς την ίδια κατεύθυνση οι λίγοι γραφικοί που έμειναν να ασχολούνται, προς ζημία της τσέπης, της υγείας τους, συχνά δε και της αξιοπρέπειας τους, επειδή όπως είναι γνωστό, όποιος ασχολείται με τα πίτουρα, κινδυνεύει απο τις κότες...

Ν.Δελ.