Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Δηλώσεις που φανερώνουν το μέγεθος του προβλήματος

Κουτσομπολιό δεν κάναμε, δε θα κάνουμε και δε θέλουμε και να ακούμε.
Οχι μόνο ως ομάδα αλλά πρωταρχικά  ως άτομα.
Την αξιοπρέπεια και  την υπόσταση μας δε θα τις θυσιάσουμε επ' ουδενί.
Μας έκαναν εντύπωση, πάντως, δύο γενναίες δηλώσεις και θα τις μεταφέρουμε για να γίνει σε όλο τον κόσμο αντιληπτό όχι μόνο το μέγεθος του προβλήματος που υπάρχει σήμερα στο βόλει γυναικών αλλά και τι πετυχαίνουν οι ομάδες ακόμα και κάτω απο τις πιο αντίξοες συνθήκες.
Η αθλήτρια του Ολυμπιακού Γιακουμή, Κυπελλούχος Ελλάδος, δήλωσε στην εφημερίδα ΦΩΣ '' Καμμία απο εμάς, τις παίκτριες της ομάδας του Ολυμπιακού,  δεν πήρε φέτος πιο πολλά απο 1.000 ευρώ. Ολη τη χρονιά...''.
Πάλι καλά. Γιατί ο προπονητής τους παραδέχθηκε ότι δεν πήρε ούτε ευρώ...

Ο φίλος Πρόεδρος του σωματείου της Αρτέμιδας Κορυδαλλού Γ. Σαραντέας, που πανηγύρισε την άνοδο στην Α1 Εθνική,  δήλωσε χθες βράδι στην τηλεοπτική εκπομπή του Europe1 που εκπέμπει απο την Θεσσαλονίκη '' Σε προπονητή και αθλήτριες έδωσα εφέτος μόνο ένα μισθό, τον Σεπτέμβριο .Ευχαριστώ για την υπομονή τους''. Προσέθεσε μάλιστα ότι '' δε θα κάνει μεταγραφές αν δεν πάρουν πρώτα τα χρήματα τους οι αθλήτριες που ήδη είναι στην ομάδα''.
Η σαιζόν 2011-2012 ακόμα δεν έχει αρχίσει.
Σαραντέας και Γιακουμή μίλησαν ανοικτά για το πρόβλημα. Δεν το έκρυψαν.
Μπράβο τους. Γιατί διαχειρίζονται τη δυσκολία με θάρρος και αθλητοπρέπεια.
Θα τα καταφέρουν. Τους το ευχόμαστε.Και το πιστεύουμε.
Εάν αρχίσει ωστόσο ο κατάλογος με τις ομάδες που βάρεσαν κανόνι φέτος ή και πέρσι, χωρίς μάλιστα να παραδέχονται ότι υπάρχει πρόβλημα ή κάνοντας και επίδειξη...ψευτομαγκιάς, θα μοιάζει με τη λίστα του Σίντλερ.
Η κατάσταση είναι τραγική.
Ο Πορφύρας θα κινηθεί με την πεπατημένη που ακολουθεί.
Μέχρι εκεί που μπορεί. Και έχει ο Θεός.
Κρίμα μόνο γιατί το βόλει γυναικών καταρρέει και μένει να δούμε αν απο τα συντρίμμια θα φυτρώσουν μπουμπούκια ή αν θα προλάβουν  να τα κόψουν και αυτά μόλις ανθίσουν, επειδή πάντα πρέπει να σπρώχνουμε προς τα κάτω αντί να πιέζουμε προς τα πάνω.
Το ξέρετε άλλωστε αυτό που λέμε για τον γείτονα και την κατσίκα του....

Ν. Δελαγραμμάτικας