Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Πότε θα γίνουν οι μεταγραφές ;

Ενα ζήτημα που ενδιαφέρει τις ομάδες, ανεξάρτητα απο την οικονομική συγκυρία, είναι αυτό που αφορά τις μεταγραφές.
Κυρίως ως προς τις ημερομηνίες αρχής και τέλους ( ;) της μεταγραφικής περιόδου.
Είχαμε προτείνει να γίνουν οι μεταγραφές όλο τον Ιούλιο. Αλλες τάσεις ήταν υπέρ της μεταγραφικής περιόδου στο, καταστροφικό για τον προγραμματισμό των σωματείων των τοπικών πρωταθλημάτων, περσινό διάστημα απο αρχές Αυγούστου έως και 20 Σεπτεμβρίου.
Μαθαίνουμε ότι το πιθανότερο είναι να αρχίσουν οι μεταγραφές την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου και να ολοκληρωθούν στις 13 ή στις 20 Αυγούστου.
Αυτή η προοπτική είναι λογική και έχει συγκερασμό διαφορετικών αναγκών.
Εκείνο που δε μας άρεσε είναι ότι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ.Α.Μαυρομμάτης δεν τήρησε ότι είπε στην Γενική Συνέλευση και άφησε τον όρο ''Διαμεσολάβηση'' στον διακανονισμό και την επίλυση διαφωνιών ανάμεσα σε σωματεία και αθλητές--αθλήτριες.
Είχαμε ζητήσει στην Γενική Συνέλευση να μπεί ο όρος ''Διαιτησία'' και ο Πρόεδρος το είχε, δημόσια, δεχθεί.
Θεωρούμε ότι είναι ατυχής η διατήρηση του όρου ''Διαμεσολάβηση'' , διότι ανεξάρτητα απο το ποιοί εξυπηρετούνται ή καλύπτονται απο αυτόν, θεσμικά, δε νοείται να εισάγεται σε ένα ερασιτεχνικό άθλημα, όπως είναι το βόλει γυναικών.
Με τον όρο ''Διαμεσολαβητής'' , χαρακτηρίζεται διεθνώς όποιος μεσολαβεί με την έννοια του μάνατζερ.
Διευκρινίσθηκε στην Γενική Συνέλευση ότι δεν πρόκειται αυτή η διαδικασία να αφορά άλλες ιδιότητες αλλά δε μας είπαν κιόλας ποιός ή ποιά θα κάνει τη διαμεσολάβηση και γιατί πρέπει να υπάρχει αλλά και σε ποιά δεδομένα θα στηριχθεί αφού εδώ, πλην ελαχίστων σύννομων εξαιρέσεων,  δεν υπάρχουν συμβάσεις ή νόμιμα και έγκυρα ιδιωτικά συμφωνητικά.
Η ''Διαιτησία '' είναι όρος για τις εργατικές διαφορές και για τις Ομοσπονδίες που έχουν εισαγάγει αυτή τη διαδικασία επίλυσης διαφορών.
Απλώς, επειδή, όπως είχαμε άλλωστε πεί δημόσια, ο όρος ''διαμεσολαβητής'' χρησιμοποιείται διεθνώς και έτσι είναι κατοχυρωμένος , για τους ατζέντηδες.
Το χειρότερο δε απο όλα είναι ότι στην Γενική Συνέλευση ο Πρόεδρος είχε δεσμευθεί να χρησιμοποιηθεί ο όρος  ''Διαιτησία'', ώστε να ακολουθηθεί η καλύτερη διαδικασία για το άθλημα, όπως συμβαίνει σε όλα τα σπορ.Το βόλει, ωστόσο, συνεχίζει να κάνει πατέντες....
Θεωρούμε ότι έχει καλές προθέσεις και εκλαμβάνουμε ως απολύτως ανθρώπινη αυτή την παράλειψη.
Το ξέχασες Πρόεδρε... 
Δεν μπορούμε να πιστέψουμε άλλωστε ότι υπάρχει λόγος για εξυπηρετήσεις.
Ωστόσο, εδώ υπάρχει σφάλμα που ενδέχεται να ανοίξει κερκόπορτες και να νομιμοποιήσει καταστάσεις.
Και για να μην παρεξηγούμαι. Οπως είμαι εδώ για τα ''μπράβο'', είμαι και για την κριτική προς ανθρώπους που τιμώ και υποστηρίζω. Για το καλό του αθλήματος και για να διορθώνονται καταστάσεις. 
Κυρίως επειδή δε μου αρέσει να βλέπω να γίνονται στην πράξη άλλα απο εκείνα για τα οποία υπάρχουν δημόσιες δεσμεύσεις και παραδοχές, μετά μάλιστα απο διάλογο.

Ν.Δελαγραμμάτικας