Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Σεβασμός στους διαιτητές

 Επειδή θέματα...ταμπού δεν υπάρχουν για εμάς, σε ότι αφορά την ΚΑΘΑΡΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ σκοπιά της προσπάθειας που επιχειρούμε να υποστηρίξουμε, θα σημειώσουμε μία προσωπική άποψη που έχουμε για το θέμα της διαιτησίας.
Οπου υπάρχουν υποσχέσεις και συμφωνίες για παροχές, με τη μορφή οδοιπορικών, αυτές πρέπει απαραίτητα να εκπληρώνονται.
Οπου μένει περιθώριο για εθελοντική προσφορά, αυτή δεν πρέπει να απορρίπτεται ή να καταδικάζεται.
Ο ρόλος του διαιτητή είναι κεφαλαιώδους σημασίας.
Ακόμα και στην καλύτερη, την αλάνθαστη βραδυά του, πάλι είναι μόνος.
Η βοήθεια του είναι ωστόσο ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ.
Απαιτείται σεβασμός προς τους διαιτητές, χωρίς ωστόσο γενικεύσεις οι οποίες δεν βοηθούν.
Δικαιολογούντα ωστόσο ακόμα και ακραίες εκφράσεις ή και άδικοι χαρακτηρισμοί, επί προσωπικού μάλιστα, καθώς πράγματι τους διαιτητές τους έχουν τρελλάνει στην κοροιδία όσοι δεσμεύονται απέναντι τους και μετά αποδεικνύονται ανακόλουθοι. 
Ωστόσο, την εκτίμηση του για τους διαιτητές ο Πορφύρας την έχει ήδη απο τις 19 Απριλίου 2010, προ κρίσεως δηλαδή, διατυπώσει ανοιχτά.
Με ανακοίνωση του, την οποία παρουσιάζουμε παρακάτω.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Πορφύρας είχε προσφερθεί να συμμετάσχει για την κάλυψη των εξόδων διαιτησίας προκειμένου να πραγματοποιηθούν πέρσι πλαίυ οφφ στο πρωτάθλημα.
Τα οδοιπορικά των διαιτητών είναι μία πονεμένη ιστορία.
Οποιος πηγαίνει μία Κυριακή να σφυρίξει σε 2 αγώνες Κορασίδων και σε έναν γυναικών ή ανδρών, απο την Μάνδρα στην Αργυρούπολη και απο εκεί στο Ζηρίνειο, το καταλαβαίνει. Και το πληρώνει....
Η ανακοίνωση μας στι;ς 19/4/2010 και η θέση μας που αποτελεί πάγια αρχή.
Ο σεβασμός προς τους διαιτητές απο τα σωματεία προυποθέτει και το αντίστροφο ασφαλώς.
Γιατί έχουμε δεί περιπτώσεις όπου, σε εξαιρέσεις του κανόνα, το αξίωμα και η ιδιότητα δεν αντιμετωπίζονται απο το φυσικό πρόσωπο με τη δέουσα προσοχή και αντίθετα οδηγούν σε υπερφίαλες λογικές και συμπεριφορές.   
Αλλά, δεν μπορεί και δεν πρέπει ο διαιτητής να αντιμετωπίζεται σαν την τελευταία τρύπα της φλογέρας. Είναι ισότιμο μέρος του παιχνιδιού.
Απλά και ξεκάθαρα πράγματα.
Να τι γράφαμε στις 19/4/2010.
''Το τμήμα βόλει γυναικών του Α.Ο.Φ. Πορφύρας ,με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της παρουσίας των ομάδων του στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα , μετά απο τους συνολικά 34 αγώνες που έδωσαν τα κορίτσια μας σε Νεάνιδες--Κορασίδες--Παγκορασίδες ,θεωρεί χρέος και καθήκον του να ευχαριστήσει.
Την ΕΣΠΕΔΑ για την άρτια διοργάνωση των αγώνων και το πνεύμα συνεργασίας που επέδειξε σε κάθε περίπτωση .Η Επιτροπή Πρωταθλημάτων της Ενώσεως μας αρίστευσε όπως βεβαίως και το υπαλληλικό προσωπικό της που  μας συνέδραμε και συγκεκριμένα την Διευθύντρια Δώρα Χαριτίδου τα μέλη της Γραμματείας  Ελένη Σκλαβούνου και  Λία Δαρζέντα όπως και τον Γιώργο Παπαδάκη.
Τον Σύνδεσμο Διαιτητών και την Επιτροπή Διαιτησίας και πρωτίστως τους κ.κ. Βλασόπουλο και Βιλλιώτη  γιατί δεν υπήρξε ούτε μία αναβολή αγώνα μας και πάντα οι διαιτητές ήταν στο γήπεδο για να σφυρίξουν για τα παιδιά μας .Με τα ανθρώπινα λάθη και τις παραλείψεις τους ,με τις νουθεσίες και  την απόδοση δικαιοσύνηις αλλά πάνω απο όλα με τη φυσική παρουσία τους καιν την ηθική συμπεριφορά τους .Οπως δεν γίνεται αγώνας χωρίς αθλήτριες έτσι δεν γίνεται και δίχως διαιτητές .Εμείς το αναγνωρίζουμε και το λέμε κάθε φορά αυτό.
Εαν σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξαν μεμονωμένα κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς ζητούμε συγγνώμη κι ήδη αυτά έχουν αντιμετωπισθεί εσωτερικά με τον δέοντα τρόπο.
Να έχουμε όλοι την υγεία μας και μακάρι να συναντηθούμε γεροί και δυνατοί και τη νέα σαιζόν.
Στον καιρό της μιζέριας και της ανεργίας ας έχουμε τουλάχιστον τη...μούρλα να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο και στα παιδιά'' .