Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Οδηγίες για τις νέες αθλήτριες μας

Ηδη παρατηρούμε εντυπωσιακή αύξηση στον αριθμό των κοριτσιών που θέλουν να παίξουν βόλει στην Ακαδημία του Πορφύρα.
Οποιες και όποιοι ενδιαφέρονται μπορούν να μας στείλουν μαίηλ με στοιχεία επικοινωνίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση porfyrasvolley@gmail.com   να επικοινωνήσουν με τον κ.Μανώλη Κελέκο στο 6945026435.
Ωστόσο, έχουν ενδιαφέρον και θα πρέπει να τις θυμόμαστε, ορισμένες χρήσιμες οδηγίες--κατευθύνσεις για τα κοριτσάκια που θα έλθουν στην ομάδα μας και κυρίως για τους γονείς και τους οικείους τους.
---Το βόλει δεν είναι σαν το σχολείο. Πάμε με καλή διάθεση, χωρίς άγχος. Παιχνίδι είναι. Με κανόνες αλλά, παιχνίδι.
----Δε μαλώνουμε και δεν απογοητεύουμε όποιο παιδάκι δεν τα καταφέρνει τόσο καλά όσο εμείς θα θέλαμε. Το ενθαρρύνουμε να συνεχίσει να προσπαθεί.
----Συνήθως λέμε ότι φταίνε οι άλλοι. Ωστόσο, προέχει να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε εμείς.
---Η επανάληψη είναι μήτηρ της μαθήσεως.
---Το παιδί πάει στο γήπεδο για να αθληθεί. Αν έχει επιμονή και πραγματικά το θέλει πολύ, θα προχωρήσει μέχρι τον πρωταθλητισμό. Αλλά, δεν μπορείς να τρέξεις αν δε μάθεις πρώτα να περπατάς.
----Χτίζουμε την υγεία και το ομαδικό πνεύμα του παιδιού μας μέσα απο το βόλει. Και ειδικά για τα κοριτσάκια τα στέλνουμε σε ένα σπορ που έχει γίνει κοινά παραδεκτό ότι τους ταιριάζει περισσότερο απο κάθε άλλο, στο στυλ και την ιδιοσυγκρασία τους.
--Η σύγκριση  με τα άλλα παιδάκια είναι αδόκιμη.Και δεν ωφελεί.Σε τίποτα. Αλλωστε, αυτές οι εικόνες διαφοροποιούνται.
---Το μεγαλύτερο ταλέντο του κόσμου είναι αυτό που έχει όρεξη να αγωνισθεί μέσα στο γήπεδο για να βελτιωθεί και όχι εκείνο που διάβασε την ιστορία με τον Νάρκισσο και προσπαθεί να μπεί στη θέση του...
---Οι γονείς πηγαίνουν στο γήπεδο τα παιδάκια τους για να τα συνοδεύουν και όχι για να σχολιάζουν άλλα παιδάκια. Τις απόψεις μας τις κρατάμε για τους εαυτούς μας.
----Ο Πορφύρας θέλει και προσπαθεί να δημιουργεί ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ και ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Οσο και αν έχει μεγαλώσει η ομάδα μας, κρατά τον οικογενειακό χαρακτήρα της. Τη ψυχή της δηλαδή.

Ν.Δελαγραμμάτικας