Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Βράβευση για τις μαμάδες

Με κοινή απόφαση τους, τα τμήματα βόλει γυναικών  Πειραικού, Πορφύρα και Φοίνικα, προκειμένου να δώσουν ιδιαίτερη, κοινωνική, διάσταση στο 1ο Πειραικό Τουρνουά Ενότητας, σε μία συμβολική κίνηση, θα τιμήσουν τις μητέρες--αθλήτριες που αγωνίζονται στις γυναικείες ομάδες μας όπως και σε εκείνη της Φιλίας Ηλιούπολης, στο πλαίσιο του Τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί στο ''Σαλπέας'', κατά το τριήμερο 30/9-1/10-2/10.
Η ιδέα της ''κοινωνικής βράβευσης'' ανήκει στον Πειραικό και μέσα απο τη συζήτηση έγινε και η επεξεργασία που ανέδειξε το συγκεκριμένο πεδίο βράβευσης, με τις μαμάδες--αθλήτριες.
Και οι 4 ομάδες έχουν μητέρες αθλήτριες, με εξαιρετική μάλιστα διαδρομή στο χώρο του βόλει, συνέπεια, ήθος, διάρκεια και αποτελεσματικότητα.
Χρωστάμε πολλά σε αυτές τις αθλήτριες που τα προλαβαίνουν όλα.
Δείχνουν τον δρόμο, ειδικά σε εποχές όπου ακούμε ότι παιδιά 13 και 14 ετών δεν προλαβαίνουν να πάνε στο γήπεδο για προπόνηση επειδή πρέπει να διαβάζουν ακόμα και το Σαββατοκύριακο.
Η πραγματική  χρεωκοπία της χώρας μας , αυτή είναι.
Οτι δε μαθαίνουμε τα παιδιά μας να διαχειρίζονται τον χρόνο τους, συχνά επειδή τα πνίγουμε με δραστηριότητες και καθήκοντα που δεν ιεραρχούνται ώστε να έχουν ελεύθερο χρόνο για να παίξουν, να αθληθούν, να χορέψουν, να ζωγραφίσουν, να μάθουν μουσικά όργανα, να πάνε στο κατηχητικό, να βγούν βόλτα, να ΖΗΣΟΥΝ....

Ν.Δελαγραμμάτικας