Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Γιατί θέλουμε την άνοδο στην Α2

Με όλο τον σεβασμό σε καθεμία ξεχωριστά απο όλες τις άλλες ομάδες αλλά και με διάθεση να κάνουμε σαφή τα αυτονόητα που ίσως δεν είναι γνωστά ή δεν έχουν γίνει αντιληπτά, απλώς, θα σημειώσουμε 5 λόγους για τους οποίους επιμένουμε πεισματικά, κόντρα στο πνεύμα των καιρών και θέλουμε την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία για την ομάδα βόλει γυναικών του Πορφύρα.
1. Επειδή με αυτόν τον τρόπο θα δικαιωθεί η προσπάθεια απλών, καθημερινών ανθρώπων, στο όνομα της συλλογικότητας, της ενιαίας παρουσίας και του οικογενειακού προφίλ, με τη λογική της αγάπης στο σήμα, στη φανέλα, στην ομάδα, στην γειτονιά, στην πόλη μας, στον Πειραιά μας.
2.Επειδή έτσι θα καταλάβουν όσοι μας έχουν βάλει ---και συνεχίζουν να μας βάζουν....--για διάφορους λόγους, τρικλοποδιές με βρωμιά, χυδαιότητα, λασπολογία, κακοήθεια και ζηλοφθονία, ότι ο Πορφύρας αντέχει. Αυτοί να κοιτάξουν να μη διαλυθούν τα μαγαζάκια τους....Σε όποια κατηγορία και σε όποιο χώρο κι αν είναι....
Μόνο εμείς ξέρουμε τι αντιμετωπίζουμε καθημερινά όλα αυτά τα χρόνια, επειδή δεν είμαστε συνηθισμένοι να φερόμαστε όπως άλλοι και πάμε με τον σταυρό στο χέρι....  
3.Επειδή θα στείλουμε ένα μήνυμα σε όλες και όλους ότι αρκεί να ενώσουμε μερικοί άνθρωποι τις δυνάμεις τους και να εμπνεύσουν, με ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ, άλλους, ώστε να εξασφαλισθεί η διάρκεια  και η συνέχεια.
4. Επειδή αυτή η ομάδα πολεμάει κόντρα σε ΟΛΟΥΣ, εδώ και 5 χρόνια και συνέχεια πέφτει κάτω, αλλά, βρίσκει το θάρρος και τη δύναμη να σηκωθεί. Κατανοούμε ότι όποιος βλέπει τον γείτονα ή εκείνον με τον οποίο ήταν στην ίδια μοίρα, να αποκτά κατσίκα, του εύχεται να ψοφήσει.Η αλήθεια πάντως είναι ότι οι κατσίκες αντέχουν....Απλώς, μυρίζει λίγο παραπάνω το κρέας τους....
5. Επειδή αυτό που χτίσαμε με νύχια και δόντια και κρατάμε με τα χίλια ζόρια και με υπέρβαση των δυνάμεων μας, ΑΞΙΖΕΙ να ακουσθεί και πιο μακρυά. Για να έχουν να λένε και άλλοι για αυτό το ΜΟΝΤΕΛΟ ΥΓΕΙΑΣ που εκπροσωπεί και πρεσβεύει ο Πορφύρας.
Λένε για εμάς ότι ''έχουμε χρήματα και δεν έχουμε ανάγκη''.
Μπούρδες. Χρήματα δεν έχουμε,αλλά, διαθέτουμε φιλότιμο, λεβεντιά και είμαστε υπερήφανοι ακόμα και για τα λάθη μας, καθώς τα αναγνωρίζουμε.
Οτι και αν κάνουν άσπονδοι φίλοι μας και άλλοι που πεθαίνουν απο τη ζήλεια, αυτό που ξεκινήσαμε θα προχωρήσει.
Ξέρουμε βέβαια ότι για τις επιτυχίες του Πορφύρα, χαίρεται μόνο ο Πορφύρας.
Δεν πειράζει, ωστόσο.
Είναι τόσο μεγάλη η οικογένεια του Πορφύρα, ώστε μας αρκεί να πανηγυρίζουν μόνο τα δικά της μέλη.

Ν.Δελαγραμμάτικας