Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Τον Φεβρουάριο ξεκινούν οι Παγκορασίδες

Για πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια, θα είναι παράλληλη η διεξαγωγή αγώνων των πρωταθλημάτων Κορασίδων και Παγκορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ, για όλες τις ομάδες και όχι μόνο για όσες θα έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση τους απο τον πρώτο γύρο των Κορασίδων..
Αυτό θα συμβεί, επειδή διευρύνεται ο κύκλος των αγώνων των Κορασίδων και θα παίζουν όλες οι ομάδες, ουσιαστικά, μέχρι και τον Μάρτιο.
Η εξέλιξη είναι καλή. Αλλά, απαιτείται πλέον αυξημένη ετοιμότητα απο τις ομάδες και τα παιδιά. Ωστε να μην υπάρχουν λειτουργικά προβλήματα.
Το ίδιο ισχύει και σε ότι αφορά τη συμμετοχή των ομάδων στο Πρωτάθλημα των Παγκορασίδων.
Ο Πορφύρας, σκοπεύει, για πρώτη φορά, να πάρει μέρος με 2 ομάδες.
Για να συμβεί αυτό, ωστόσο, είναι απαραίτητο να αλλάξει η εικόνα που αφορά την προσέλευση στις προπονήσεις, αριθμού των αθλητριών μας που ανήκουν στις Παγκορασίδες.
Η συνέπεια τους δεν είναι ικανοποιητική τελευταία και όσο και αν το δέλεαρ είναι το παιχνίδι, ο Πορφύρας δεν πρόκειται να διασυρθεί, έστω μέσα απο μία δεύτερη ομάδα και να αφήσουμε να φθαρούν και τα ίδια τα παιδιά, αν δεν αισθανθούμε ότι αυτή η προοπτική της συμμετοχής απασχολεί και εκείνα όπως και τους γονείς τους, όπως και εμάς.
Διαφορετικά, θα κάνουμε τις προπονήσεις και τα φιλικά μας.
Εφόσον μετέχουμε σε μία διαδικασία και μάλιστα έχουμε παράπονα, παρατηρήσεις και επισημάνσεις, όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό και ΥΓΙΕΣ, πρέπει να ξέρουμε ότι έχουμε και υποχρεώσεις απέναντι στους εαυτούς μας και στην ομάδα.
Εδώ δεν είναι χαρά και άθληση και παίρνω μία μπάλλα και παίζω, όταν υπάρχουν αγωνιστικά τμήματα.
Διαφορετικά, μπορούμε να μπούμε στη λογική της δημιουργίας ενός άλλου τμήματος, άθλησης και ψυχαγωγίας, με ξεκαθαρισμένη τη λογική του αποκλεισμού απο τους αγώνες.
Το βόλει είναι ομαδικό άθλημα και είναι αμαρτία να δυσκολεύει η προσπάθεια άλλων επειδή παρατηρείται απροθυμία στη συνεργασία ή  περνάμε  απο το γήπεδο, όποτε το θυμηθούμε....

Ν.Δελ.